Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин понеділка, 27 червня

Понеділок, 27 червня 2022, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин понеділка, 27 червня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за понеділок, 27 червня:

Про Зеленського та білоруських партизанів

У телеграм-каналі «Білоруський Гаюн», який з початку повномасштабного вторгнення інформує українців про вильоти ворожої авіації з території РБ та пересування російських військ, з'явилася відповідь президенту України.

Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні у неділю, 27 червня пообіцяв притягнути до відповідальності всіх білорусів, причетних до запуску ракет по Україні. Також він закликав народ Білорусі опиратися втягненню у війну. 

Натомість білоруські партизани образилися на таке звернення і порівняли свою країну із окупованими територіями України. 

 

Головне у Луцьку: ТОП новин понеділка, 27 червня

Про маріупольських бізнесменів у Луцьку

Сергій Шевченко багато років працював менеджером із закупівель на машинобудівному заводі у Маріуполі. Чоловікові 32, у нього є дружина і дев'ятирічна донька. Сергій жив добре життя, мав багато планів і мрій. Минулого року у травні він разом із другом Романом Головко вирішив здійснити одну з них і почати власну справу. 

Втім, через повномасштабне російське вторгнення, бізнес довелося перевезти до Луцька.

 

Головне у Луцьку: ТОП новин понеділка, 27 червня

Про туристичний сезон на Світязі

Туристичний сезон 2022 у Шацькій громаді зараз не активний. Відпочивальників в рази менше, ніж зазвичай.

Торік упродовж літа на Шацьких озерах було понад 200 тисяч відпочивальників. Цього сезону в громаді сподіваються, що на Світязь приїде хоча б до 100 тисяч туристів.

Як розповів працівник однієї із баз відпочинку Дмитро Курилюк, туристів менше через малу відстань до кордону із Білоруссю.

«У порівнянні з попередніми роками, то дуже мало туристів, з такою ситуацією, що в країні... Надіємося, що таки буде сезон», – додав працівник бази відпочинку, яка нині  напівпорожня.

На пляжах найбільшого та найглибшого озера в Україні теж майже порожньо. Поруч з водою можна зустріти поодиноких відпочивальників чи компанії. 

Через повномасштабну війну і близькість кордону із Білоруссю в Шацькій громаді були змушені змінити правила відпочинку для туристів та запровадити додаткові заходи безпеки.
Головне у Луцьку: ТОП новин понеділка, 27 червня

Інші цікаві новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів