Поділитись:

Після вторгнення рф в Україні з'явилося понад 51 тисяча нових бізнесів

Понеділок, 27 червня 2022, 10:04
Після вторгнення рф в Україні з'явилося понад 51 тисяча нових бізнесів

З початку повномасштабного вторгнення рф в Україні було зареєстровано 51 240 нових бізнесів.

Про це повідомила платформа «Опендатабот», інформує УНН.

«З моменту повномасштабного вторгнення рф в Україну було зареєстровано понад 51 тисячі нових бізнесів. З них 43 тисячі – це ФОПи, та 8 тисяч юридичних осіб», – ідеться у повідомленні.

На початку червня було зафіксовано новий рекорд реєстрацій ФОПів – 4 652 підприємці. Це найбільша цифра з лютого. Загалом за три тижні було зареєстровано понад 12 тисяч підприємців.

Помітно змінилася ситуація з реєстрацією нових компаній. Так, у червні в Києві було зареєстровано 40 % ФОПів у порівнянні з довоєнними показниками, у Львові – 45%, а ось у Харкові – лише 25%.

У лютому перше місце за кількістю реєстрацій нових ФОПів посідав КВЕД «Комп'ютерне програмування, консультування та пов'язана з ними діяльність», а категорії «Надання інформаційних послуг» та «Надання інших індивідуальних послуг» обіймали другу і третю позиції.

За три місяці повномасштабного вторгнення ситуація змінилася. На першому місці за кількістю нових ФОПів опинився КВЕД «Роздрібна торгівля». Разом КВЕДи, пов'язані з роздрібною та оптовою торгівлею, становили 37 % від усіх нових ФОПів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів