Поділитись:

Очисні на Світязі добудують до кінця року

Неділя, 26 червня 2022, 12:46
Очисні на Світязі добудують до кінця року

Новозбудовані очисні споруди біля озера Світязь очікують на фінальний етап робіт, який вже мав би завершуватися, якби не російське вторгнення. Реалізацію проєкту хочуть відновити.

Про це у коментарі ІА Волинські Новини повідомив голова Шацької територіальної громади Сергій Карпук.

Нагадаємо, на Волині реалізовується проєкт «Покращення екологічної ситуації у Шацькому національному природному парку шляхом каналізування населених пунктів навколо озера Світязь». Загальний бюджет проєкту – 6,4 мільйона євро. Станом на жовтень минулого року він був готовий на 98%. Однак з кінця лютого проєкт призупинили через вторгнення російських військ в Україну.

«Проєкт будівництва очисних споруд на фінальній стадії. З початку вторгнення він був призупинений, не було ясності, яка ситуація. Зараз анонсується продовження. І підрядник, і замовник проводять активні дії для продовження. 98% робіт уже зроблено: мережі прокладено, обладнання встановлене. Сьогодні залишається допрацювати пусконалагоджувальні роботи, зробити електрифікацію та доставити обладнання, яке ще не поставлене», – пояснив Сергій Карпук.

Проєкт має завершуватися наприкінці вересня. Проте у зв’язку з подіями в країні і через вимушену паузу, додає голова громади, зараз вирішується питання продовження його до кінця року, щоб все зробити якісно, враховуючи обставини.

Нагадаємо, що цьогоріч відпочинок на Світязі відрізнятиметься від того, який був раніше, адже діє правовий режим воєнного стану, а отже, і всі обмеження, які він передбачає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів