Поділитись:

Під час нересту на Волині набраконьєрили на понад 200 тисяч гривень

П'ятниця, 17 червня 2022, 17:58
Під час нересту на Волині набраконьєрили на понад 200 тисяч гривень

Протягом нерестового періоду працівники Державної екологічної інспекції у Волинській області здійснили 55 рейдових заходів щодо недопущення незаконного вилову водних біоресурсів, дотримання встановлених обмежень під час нерестового періоду  на території водних об’єктів Волинської області.

Про це йдеться на сторінці Держекоінспекції Волинської області у Фейсбуці.

До адміністративної відповідальності притягнули 38 порушників. Загальна сума розрахованих збитків – 203 141 грн.  

Серед найрезонансніших порушень:

  • незаконний лов риби на р. Цир у Камінь-Каширському районі двома порушниками. Сума завданих збитків – 60 486 грн.
  • незаконне добування об’єктів тваринного світу, в тому числі занесених до Червоної книги України, на озері Волянське гідрологічного заказника місцевого значення «Залухівський» Ковельського району.

Розмір відшкодування шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд, становить 121 129 грн.

Окрім того, в результаті обстеження озера Світязь, затоки Лука, територія Шацького національного природного парку, працівники Інспекції у Волинській області виявили і вилучили з води 19 незаконних знарядь вилову риби, власників яких на місці не було встановлено. Одночасно вилучено 21 знаряддя вилову риби (4 мережі та 17 ятерів), власників яких також на місці не було встановлено, але кожне знаряддя вилову риби мало бирки для меліоративного вилову риби Шацького національного природного парку. З усіх вилучених з води 40 знарядь вилову риби вилучено 53 кг сомика карликового. Сума розрахованих збитків становить   1590 грн.

Також за участю працівників Інспекції спільно із правоохоронними органами на території озера Пулемець  Шацького НПП виявлено громадянина котрий незаконно займався рибним промислом, в результаті чого  було виловлено 146 одиниць карася сріблястого та 26 одиниць ляща. Сума розрахованих Інспекцією збитків становить 12 206 грн.

13 та 14 червня 2022 року виявлено факт незаконного вилову біоресурсів на озері Світязь Шацького національного природного парку, де виявлено і вилучено з водного об'єкта 44 знарядь незаконного вилову водних біоресурсів (ятері), водні біоресурси вилучено та повернуто у водне середовище.
Наголошуємо, що на водосховищах Волині до 20 червня триває нерестова заборона, до 10 липня - на придаткових водах річок та непроточних озерах.
Якщо ви стали свідком незаконного вилову риби – інформуйте Державну екологічну інспекцію  у Волинській області або звертайтесь у правоохоронні органи.

Нагадаємо, що у травні волинські рибоохоронці здійснили 29 рибоохоронних рейдів та викрили 79 порушень правил рибальства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів