На Волині затримали лікаря, який за гроші «відмазував» від армії (фото, відео)

П'ятниця, 24 червня 2022, 17:26

На Волині затримали лікаря, який за дві тисячі доларів оформлював чоловікам призовного віку непридатність до військової служби.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

За даними поліцейських, за 2000 доларів США неправомірної вигоди лікар пообіцяв громадянинові вирішити питання з оформленням відповідного висновку про його непридатність до проходження військової служби у Збройних силах України. 

 

У четвер, 23 червня, оперативники управління стратегічних розслідувань у Волинській області та слідчі слідчого управління обласної поліції затримали лікаря у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Кошти фігурант отримував у кілька етапів, частину з яких мав передати своїм спільникам. Усі факти одержання неправомірної вигоди задокументували правоохоронці.

24 червня поліцейські повідомили затриманому про підозру за ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування під процесуальним керівництвом Волинської обласної прокуратури триває. Встановлюється причетність інших осіб до вчинення  вказаного кримінального правопорушення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: