Поділитись:

У Луцьку на вулицях роздають повістки: що це означає (відео)

Четвер, 23 червня 2022, 12:32
У Луцьку на вулицях роздають повістки: що це означає (відео)

На Волині військові активно роздають повістки чоловікам призовного віку. Їх видають на вулицях, у торговельних центрах, на площах та пляжах.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

Як повідомили у Волинському обласному центрі комплектування та соціальної підтримки, військові можуть видати повістку будь-де, адже в країні оголошена загальна мобілізація.

«Раніше повісток на вулицях не роздавали. У лютому, березні та квітні чоловіки самі приходили у центри комплектування, аби захищати країну від рашистів», – розповів пресофіцер Волинського обласного центру комплектування та соціальної підтримки Анатолій Маринюк.

Що означає, якщо чоловік призовного віку отримав повістку? З цього приводу ведуться тривалі дискусії. Мовляв, тих, хто отримав повістку, за кілька тижнів відправляють на фронт. Військові пояснюють: насправді усе не так. Повістка надається передусім для уточнення даних призовника.

Зі слів Анатолія Маринюка, за неявку у центр укомплектування передбачена адміністративна відповідальність. Однак якщо чоловіку вручили бойову повістку і він не з'явиться у військкомат, тоді це уже – кримінал.

Нині справу щодо ухилення від служби розглядає суд на Ковельщині. Військовозобов'язаному загрожує до кількох років позбавлення волі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів