Поділитись:

Вчені назвали спецію, що захистить від раку та діабету

Четвер, 23 червня 2022, 03:40

Особливу увагу дослідники радять звернути на шафран, оскільки в його складі понад 150 корисних природних сполук.

Які захворювання може попередити ця спеція?

Для мозку. Клінічні випробування показали, що щоденне вживання шафрану може знизити симптоми депресії й нейродегенеративних станів, які викликають хворобу Альцгеймера. При чому, ефект від приправи схожий на ефект від вживання антидепресантів.

Для здоров’я серця і судин. Вчені довели, що шафран позитивно діє на роботу серцево-судинної системи, знижуючи артеріальний тиск. Досить приймати близько 400 мг приправи протягом тижня.

Покращує роботу шлунково-кишкового тракту. Вже давно шафран використовують в народній медицині, щоб лікувати розлади шлунково-кишкового тракту і метеоризм (підвищене газоутворення). Вчені відзначили, що спеція завдяки своєму протизапальному ефекту здатна поліпшити роботу шлунка і зменшити запальний процес. Крім того, вчені виявили у шафрану здатність полегшувати симптоми виразки шлунка.

Протираковий агент. Шафран, завдяки великій кількості антиоксидантів, захищає організм від вільних радикалів, які ушкоджують ДНК і провокують онкологію. Ще в складі спеції є кроцин – речовина, яка пригнічує ріст клітин колоректального раку і пухлини шлунка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
13 травня 2022
20:47
07 травня 2022
04 березня 2022
17 лютого 2022
05 лютого 2022
19 січня 2022
22 грудня 2021
11 грудня 2021
07 грудня 2021
28 жовтня 2021
28 вересня 2021
20 серпня 2021
20:20
29 липня 2021
16 липня 2021
03 липня 2021