Поділитись:

За сучасними стандартними: у Волинському онкоцентрі відкрили відділення хіміотерапії (фото)

Понеділок, 06 червня 2022, 19:01
За сучасними стандартними: у Волинському онкоцентрі відкрили відділення хіміотерапії (фото)

У Волинському центрі онкології відкрили оновлене відділення.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці Волинської обласної ради.

Після двох років реконструкції у Волинському центрі онкології повноцінно запрацювало одне з ключових відділень – хімієтерапевтичне.

«При тому фінансовому ресурсі, який можливо було спрямувати, робота проведена колосальна. Проєкт вартував понад 5,5 мільйонів, майже половину з яких забезпечив обласний бюджет. На жаль, втілити усі плани, як от заміну системи опалення та ремонт фасаду з утепленням, завадила війна. Але основного ми досягли: пацієнти отримуватимуть лікування за сучасними стандартами та в комфортних умовах, а персонал, що не менш важливо, в таких же умовах надаватиме послуги», – підсумував голова Волинської облради Григорій Недопад.

Директор медзакладу Юрій Малімон розповів, що останніми роками онкоцентр потерпав від тисняви, при тому, що щорічно кількість хворих на онкологічну патологію зростає. Чи не в найгірших умовах було саме хімієтерапевтичне відділення.

«Фактично воно розташовувалося у пристосованому прохідному приміщенні. Переповнені палати на 8 ліжок, один санвузол на 40 душ. Відсутність елементарного приміщення для переодягання персоналу», – констатував очільник онкоцентру.

Зазначається, що для повноцінної роботи хімієтерапевтичного відділення забезпечено ще один визначальний аспект – запас медикаментів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів