Поділитись:

ЄС затвердив €500 мільйонів нової допомоги Україні

Вівторок, 17 травня 2022, 09:10
ЄС затвердив €500 мільйонів нової допомоги Україні

Рада міністрів ЄС на засіданні в Брюсселі затвердила виділення Україні четвертого траншу допомоги на суму 500 мільйонів євро для закупівлі військового обладнання та забезпечення права на самооборону.

Про це заявив Високий представник ЄС Жозеп Боррель, – повідомляє Укрінформ.

«Ми погодилися надати (Україні, – ред.) додаткові 500 мільйонів євро з Європейського Фонду Миру для поставок зброї. Ми розпочали з 500 мільйонів євро і зараз вже досягли суми два мільярди. Це лише верхівка айсберга, тому що дуже багато роблять самі країни-члени, не питаючи про фінансову компенсацію. Це набагато більше за ці два мільярди», – сказав Боррель.

Він нагадав, що Європейський Фонд Миру не входить до бюджету ЄС, він формується коштом внесків від країн-членів та призначений для фінансування безпекових операцій Євросоюзу.

Високий представник ЄС зауважив, що зустріч міністрів закордонних справ Євросоюзу, яка була присвячена ситуації в Україні, відбулася за участю міністрів закордонних справ України й Канади. В ході засідання європейські урядовці запевнили Дмитра Кулебу в підтримці та у намірі продовжувати допомогу Україні у її боротьбі проти російської агресії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів