У Луцьку 97-річний ветеран пригадав, як визволяв Волинь від загарбників (відео)

Середа, 22 червня 2022, 14:04

У Луцьку до Дня скорботи й вшанування пам’яті жертв війни відбулось покладання квітів до пам’ятника «Поранений солдат» на меморіальному комплексі «Вічна слава».

Прийшли вшанувати пам'ять загиблих і ветерани війни. Як усе відбувалось, йдеться у сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

22 червня – День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні. Саме цього дня 1941 року Німеччина напала на СРСР і розпочалася нова фаза Другої світової війни, яка захопила територію сучасної України. Мільйони наших громадян загинули. Цього дня у Луцьку вшанували пам’ять жертв війни і поклали квіти до пам’ятника «Поранений солдат» на меморіальному комплексі «Вічна слава».  
   
Ветеран Олексій Ліхторович не міг цього дня не прийти до меморіалу. У ті часи він брав участь у звільненні Волині від німецько-фашистських загарбників, а в повоєнний час служив у танковому підрозділі однієї з дислокованих на території області військових частин. Нині 97-річний полковник у відставці пригадує: коли розпочалась війна, пішов одразу на фронт рядовим. 

На жаль, сьогодні війна знову прийшла в Україну. Тепер російські загарбники спалюють цілі міста та села, вбивають військових та цивільних. Це все волинські ветерани другої світової війни сприймають з шаленим болем. 

Більше – у сюжеті:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: