Поділитись:

Коні та сільський колорит: як відпочивають діти переселенців на Волині (фото)

Понеділок, 13 червня 2022, 12:20

Літній клуб з іпотерапією допомагає пережити стрес війни дітям-переселенцям, які тимчасово переїхали до Підгайцівської громади.

Про це у понеділок, 13 червня, повідомила пресслужба Підгайцівської громади.

Десять дітей безкоштовно відпочивають у літньому клубі на базі ГО «СОТТОСОПРА» на Ківерцівщині завдяки трьом громадським організаціям: «Волинський Клуб Автомобільний», СОТТОСОПРА та «Бізнес Волинь», які взяли на себе усі фінансові витрати.

Заступники Підгайцівського сільського голови Леонід Гроголь та Валентин Приходько відвідали юних відпочивальників, а директорка Липинського будинку культури Богдана Борис провела дітям патріотичний майстер-клас.

Керуюча літнім клубом Наталія Петрук розповідає, що війна та пережитий досвід лишили глибокий слід у душах дітей, хтозна скільки потрібно буде часу та зусиль, щоб вони почали почуватися краще і відчували себе у безпеці. Але навіть десять днів, які вони проведуть у літньому клубі, матимуть позитивні наслідки – дітям дуже подобається спілкування з природою та тваринами, для багатьох це перший такий досвід.

Вихованці літнього клубу потрохи освоюються, змінюються, починають відкриватись і проявляти свої таланти у творчих шоу, які вони влаштовують щовечора. Доглядають за кіньми, їздять верхи під наглядом тренера, ходять на прогулянки до лісу, грають в настільні ігри, переглядають фільми, насолоджуються тишею заміського відпочинку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів