Поділитись:

У Луцьку діти-переселенці створили панно «Повернення додому» (фото)

Субота, 11 червня 2022, 08:00
У Луцьку діти-переселенці створили панно «Повернення додому» (фото)

До створення панно долучилися вісім дітей-переселенців з Києва і Харкова та п’ятеро їхніх ровесників з Луцька. Кожен малював те, що рідне і близьке серцю.

Про це розповіла Суспільному авторка ідеї Людмила Салинська.

Над створенням панно працювали чотири заняття, а це – майже десять годин, говорить Людмила Салинська. Діти-переселенці з батьками зобразили будинки, дерева, квіти, людей, котів та янголят. Допомагали їм у цьому учні Луцької художньої школи.

Назву «Повернення додому» для панно запропонували переселенці.

«Коли ми починали це все малювати, було дуже важко наповнити якимсь таким барвистим змістом. Але в першу чергу, це наша мрія – повернення додому», – говорить переселенець з Харкова, який разом із 12-річним сином долучився до створення панно Степан Карпусь.

Через постійні обстріли родина Харкова на початку березня приїхав до Луцька. З того часу старший син Тимофій відвідує уроки арттерапія при Луцькій художній школі. До війни, каже хлопець, ні разу не малював, а тепер – подобається.

Панно створили на спеціальному будівельному полотні. Малювали акриловими фарбами. Його довжина п'ять з половиною метрів, а ширина метр та двадцять сантиметрів, — говорить Людмила Салинська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів