Поділитись:

На Волині займуться інтеграцією переселенців у життя громад

Четвер, 09 червня 2022, 19:19
На Волині займуться інтеграцією переселенців у життя громад

На Волині працюватимуть над посиленням інтеграції переселенців у життя місцевих громад.

Про це повідомляють ініціатори проєкту.

З моменту повномасштабного вторгнення росії у Волинській області розселилися понад 68 тисяч вимушено переміщених українців. Значна частина з них перебуває у стані невизначеності і без чіткого розуміння, як жити далі.

Посприяти переселенцям в адаптації до нового місця – одне із завдань спільної ініціативи Проєкту USAID «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА») та Волинського Інституту Права, що стартував з 1 червня. Передбачені заходи також допоможуть місцевій владі краще зрозуміти потреби ВПО і налагодити комунікацію між переселенцями та іншими мешканцями громад.

В межах проєкту заплановані дослідження думок і потреб людей, які покинули рідні домівки через війну; публічні обговорення викликів і загроз, що виникають у житті ВПО; тренінги для психологів, працівників культури та громадських активістів; навчання з поводження у надзвичайних ситуаціях; різноманітні тематичні об’єднавчі заходи; популяризація позитивних історій про інтеграцію переселенців у життя громад.

Відбудеться все це протягом червня – жовтня у Володимирській, Боратинській, Горохівській, Рожищенській, Ківерцівській, Любешівській, Зимнівській, Шацькій, Локачинській, Вишнівській територіальних громадах.

«За різними оцінками, від 20 до 50 відсотків вимушено переселених українців залишаться постійно мешкати у тих громадах, де нині проживають. Тому неймовірно важливо подбати, щоб вони стали не просто жителями сіл, селищ, містечок та міст, а й відчули відповідальність за їхній розвиток і стали невід’ємною частинкою місцевої спільноти», – зазначає керівниця Волинського Інституту Права Ірина Гайдучик.

Вона додає, що всі заплановані активності не розв'яжуть це питання миттєво, але точно зроблять вагомий крок на шляху інтеграції переселенців у життя громад, де нині мешкають, та сприятимуть розвитку місцевого самоврядування на Волині.

Довідково:
Реалізація проєкту Волинського Інституту Права «Соціальна інтеграція ВПО через розвиток громад у партнерських громадах проєкту USAID «ГОВЕРЛА» у Волинській області» стала можлива завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цієї публікації не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
16 квітня 2024
15 квітня 2024
08 квітня 2024
07 квітня 2024
05 квітня 2024
04 квітня 2024
01 квітня 2024