Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин за п'ятницю, 10 червня

П'ятниця, 10 червня 2022, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин за п'ятницю, 10 червня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за п'ятницю, 10 червня:

Про те, де дозволено відпочивати у Луцьку та на Волині улітку 2022

Головне у Луцьку: ТОП новин за п'ятницю, 10 червня 

Цього літа ми навряд чи поїдемо засмагати на пляжі Херсонщини. Навряд чи будемо витрушувати зі взуття гарячий Олешківський пісок. Не увійдемо в тепле Азовське моречко поруч із Маріуполем, і не зробимо щасливих фото з українського Криму. 

Цього літа ми таки можемо відпочити на Волині.

Єдине відпочинкове обмеження, яке запровадили на Волині у зв'язку із воєнним станом, стосується відвідування лісів. Громадянам заборонено іти до лісу, ночувати у лісі з наметами, і купатися у водоймах, що знаходяться посеред лісу.

Не можна відпочивати у рекреаційних пунктах, що знаходяться посеред лісу. Єдиний виняток становить ботанічний заказник «Воротнів» під Луцьком.

Відпочинок на озерах цього року також дещо обмежений. До прикладу, якщо водойма знаходиться посеред лісу, відпочивати на ній заборонено. Волинські рятувальники підготували список із 22 водойм, на яких рекомендують відпочивати.

Про те, що Луцьк попрощався з Героями

Головне у Луцьку: ТОП новин за п'ятницю, 10 червня 

Луцьк втратив ще двох Героїв – Тараса Томашевича і Юрія Масевича, які з перших днів війни пішли захищати Україну від російських агресорів.

У п’ятницю, 10 червня, у кафедральному соборі Святої Трійці військовослужбовців  відспівали та провели в останню путь.

Лучанин Тарас Томашевич, 1976 року народження, загинув 1 червня поблизу населеного пункту Білогорівка Луганської області під час виконання бойового завдання, захищаючи незалежність України. Молодший сержант був призваний на військову службу по мобілізації 26 лютого.

Захищаючи територіальну цілісність, недоторканість та незалежність України, 5 червня загинув солдат Масевич Юрій Іванович, 1978 року народження. Він був призваний на військову службу по мобілізації 26 лютого до складу військової частини. Життя солдата Юрія Масевича обірвалося у районі населеного пункту Білогорівка Донецької області.

Вічна пам'ять і слава Героям!

Про те, що в Луцьку знову смердить

Головне у Луцьку: ТОП новин за п'ятницю, 10 червня 

Лучани зранку у п'ятницю, 10 червня знову відчули неприємний запах у місті. На сморід, зокрема, скаржилися мешканці Привокзального району та центру міста.

Проте у відділі екології Луцькради кажуть, що зараз масових скарг на сморід у місті немає. Зі слів начальниці відділу Оксана Лисак, у районі вокзалу та центру може бути часом відчутний незначний сморід від очисних споруд. Однак шкідливих випарів у повітрі над Луцьком нема, запевняє вона. 

У комунальному підприємстві «Луцькводоканал» не виключають, що причиною ранкового смороду у цих районах можуть бути очисні споруди, адже роботи тут тривають. Сморід від очисних зникне тоді, коли завершиться реконструкція.

Про те, що в Луцьку жінка на «лексусі» врізалась у припарковані автівки

Головне у Луцьку: ТОП новин за п'ятницю, 10 червня 

У четвер, 9 червня, патрульним надійшло повідомлення про ДТП за участю чотирьох автомобілів у 55-му мікрорайоні Луцька. 

Патрульні встановили, що водійка легковика Lexus не стежила за дорожньою обстановкою, не дотрималася безпечного бокового інтервалу та припустила зіткнення з трьома припаркованими автівками: Mercedes-Benz, Renault Sandero та Ford Focus.

Внаслідок зіткнення автівки зазнали механічних пошкоджень із матеріальними збитками.

На порушницю склали адміністративний матеріал за ст. 124 (Порушення ПДР, що спричинило пошкодження транспортних засобів) КУпАП.

Про те, що на Волинь йде аномальна спека

Цього літа в Україні очікують аномально високі температури, особливо у західних областях

Зі слів завідувачки відділу прикладної метеорології та кліматології Укргідрометцентру Віри Балабух, протягом останніх десятиріч в Україні зберігається тенденція до суттєвого підвищення температури повітря влітку, особливо максимальної, зростання дефіциту опадів, збільшення тривалості бездощового періоду та зростання інтенсивності таких явищ погоди як грози, зливи, град, шквали.

Зростає і кількість спекотних днів, «тропічних» ночей, тривалість спекотного періоду.

«Очевидно що літо 2022-го року не стане винятком», – каже фахівець.

Інші важливі новини:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів