Поділитись:

Де дозволено відпочивати у Луцьку та на Волині улітку 2022

Автор: Міла Роспопа |
П'ятниця, 10 червня 2022, 10:00
Де дозволено відпочивати у Луцьку та на Волині улітку 2022

Цього літа ми навряд чи поїдемо засмагати на пляжі Херсонщини. Навряд чи будемо витрушувати зі взуття гарячий Олешківський пісок. Не увійдемо в тепле Азовське моречко поруч із Маріуполем, і не зробимо щасливих фото з українського Криму. Більшість із нас хоче не стільки відпочити, скільки перезавантажитися, щоб із новими силами наближати перемогу України. 

Цього літа ми відпочиватимемо вдома. Саме тому журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» зібрали для наших читачів усю доступну наразі інформацію про відпочинок у межах області у бентежному 2022-му. 

ЩО ЗМІНИЛА ВІЙНА

Єдине відпочинкове обмеження, яке запровадили на Волині у зв'язку із воєнним станом, стосується відвідування лісів. Громадянам заборонено іти до лісу, ночувати у лісі з наметами, і купатися у водоймах, що знаходяться посеред лісу. Про це постійно наголошує обласна військова адміністрація. Однак у Волинській ОВА додають, що громадяни можуть вільно відпочивати у рекреаційний пунктах в лісі, що розташовані при дорозі. 

До прикладу, пікнік можна влаштувати у одному з рекреаційних пунктів «Лісовичок», які минулого року запрацювали на базі ВОУЛМГ. Більше про ці рекреаційні пункти читайте тут: Креативні та сучасні: чим дивують нові рекреаційні пункти від волинських лісівників.

Не можна відпочивати у рекреаційних пунктах, що знаходяться посеред лісу. Єдиний виняток становить ботанічний заказник «Воротнів» під Луцьком. Тут, кажуть у обласній військовій адміністрації, заборонено перебувати з авто, розпалювати багаття чи розкладати намети. Пікнік тут краще не планувати. Однак, прогулятися у приємній прохолоді заказника ніхто не заборонить. 

Заказник Заказник "Воротнів"
 

ДЕ МОЖНА КУПАТИСЯ

Відпочинок на озерах цього року також дещо обмежений. До прикладу, якщо водойма знаходиться посеред лісу, відпочивати на ній заборонено. 

Волинські рятувальники підготували список із 22 водойм, на яких рекомендують відпочивати. Тут перевірили якість води, наявність рятувальних постів, обстежили дно. За всіма параметрами ці водойми придатні для купання. 

Луцький район

1.

Місце масового відпочинку громадян на р. Стир (поблизу Центрального парку культури і відпочинку імені Лесі Українки).

2.

Місце масового відпочинку громадян на Теремнівській водоймі.

3

Пляж «Оболонь», м.Берестечко на березі р.Стир.

Володимир-Волинський район

4

Пляж озера Шахтарське м. Нововолинськ

Камінь-Каширський район

5

Раківська с/р, с.Підріччя. оз. Добре. Пляж «Сонячний»

(КП Нововолинськтеплокомуненерго)

6

КП «Любешів Комфорт Сервіс», смт. Любешів, р. Стохід (пляж Сонячний)

Ковельський район

7

Місце масового відпочинку громадян на водному об’єкті в с. Гаївка (Санаторій «Лісова пісня»)

8

Місце масового відпочинку ГО «Гряда»

оз. Світязь (Громадська організація «Гряда», Соханський Дмитро Михайлович).

9

Місце масового відпочинку наметове містечко “Незабудка” (Шацький НПП с. Світязь)

10

Місце масового відпочинку Позаміський заклад оздоровлення та відпочинку «Світязь» в с. Пульмо оз. Світязь (Позаміський заклад оздоровлення та відпочинку «Світязь» Володимир-Волинського ліцею «Центр освіти» Волинської обласної ради)

11

Місце масового відпочинку Пансіонат «Шацькі озера» урочище «Гущово» оз. Світязь (пансіонат «Шацькі озера», «Нестер Хаус» с.Світязь).

12

База відпочинку Волинський національний університет ім. Лесі Українки, оз. Світязь

13

База відпочинку Луцького національного технічного університету, Урочище «Гущово» оз. Світязь.

14

Позаміський дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Супутник», урочище «Гущово» оз.Світязь (позаміський дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Супутник» Волинської обласної організації профспілки працівників освіти і науки с.Світязь).

15

Місце масового відпочинку c.Світязь «Метеостанція», «Нестер Хаус» оз. Світязь ( Шацький НПП с.Світязь)

16

Місце масового відпочинку урочище «Тополина» c.Світязь, оз. Світязь ( Шацький НПП с.Світязь)

17

ТзОВ «Аміла-Ріелті» оз. Велимче, с. Соловичі

18

Турійська с/р смт. Турійськ, оз. Турійське

19

Турійська с/р, с. Соловичі, оз. Велимче

20

Турійська с/р, с. Пересіка, оз. Пісочне

21

Районне товариство мисливців і рибалок «Тур» с. Соловичі, оз. Велимче

22

м .Ковель, міський пляж, р. Турія

ДЕ ВІДПОЧИТИ ПОРУЧ ІЗ ЛУЦЬКОМ

Волинські рятувальники затвердили список водойм, в яких можна купатися цього літа. Однак, є ще низка місць, у які лучани звикли їздити на відпочинок. Купатися тут, кажуть рятувальники, можна на свій страх і ризик. 

Наводимо список місць для гарного відпочинку недалеко від Луцька. 

  • Центральний пляж Луцька

Це місце з початку сезону стало як ніколи людним. Тут обладнано рятувальний пост та кілька зручних спусків до води. Є місця, щоб сховатися від сонця, спортивний майданчик, великий спільний лежак. Рятувальники попереджають, що купатися слід тільки у визначених межах, адже далі є місця із рясною рослинністю. Тут легко заплутатися і постраждати. 

Центральний пляжЦентральний пляж
 

  • Теремнівський став

Ставок знаходиться неподалік геріатричного пансіонату, що на вулиці Теремнівській. Став не дуже глибокий з пологою прибережною смугою. Він користується популярністю серед мешканців цього району. Пляж тут трав'яний, але є й пісок. Встановлені кабінки для переодягання та лавочки. На території розміщений громадський туалет, є неподалік магазини, зупинка маршрутки. Вхід на територію вільний, а у пекуче сонце можна сховатися під кроною дерев.

  • Озерце

Село Озерце, що в Ківерцівському районі, неподалік Луцька. Платним тут є заїзд на територію на авто, хоча припаркувати машину можна вздовж дороги безкоштовно. Сюди радо приїжджають, аби позасмагати, посмажити шашлики та скупнутися. Є два пірси, але зараз вони несправні, пляж – трав'яний. На території можна орендувати мангал, працює магазин.

ОзерцеОзерце
 

  • Сирники

Ставки у Сирниках знаходяться недалеко від Луцька. Тут можна і шашлики посмажити, і покупатися. Для доїзду варто орієнтуватися на другу зупинку в селі Сирники, якщо їхати з Луцька та повертати ліворуч. Пляж доволі затишний, травичка, пісок, тут прибирають, є смітники. Тут обладнані вишки для стрибків у воду, є катамаран та місце для гри у волейбол.

Вхід платний. 

  • Гаразджа

Обабіч каналів у Гаразджі людно чи не щодня. Спокійна вода придатна для риболовлі, а тінь від старих сосен робить відпочинок на березі комфортним. 

ГаразджаГаразджа
 

  • Боголюби

На ставу в селі Боголюби добре влаштовувати пікніки. Тут доволі чисто, є дитячий гральний майданчик, смітники.

Загалом пляж трав'яний, а вода не надто глибока, тож можуть плескатися і діти. Їздять до села маршрутки №31 та 47. Якщо їхати на авто, то потрібно з вулиці Ковельської, не доїжджаючи до села Зміїнець, повернути ліворуч. Про напрям сповістить відповідний вказівник з дороги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів