Поділитись:

Вальс на руїнах: у Харкові школярі відзначили випускний (відео)

Понеділок, 06 червня 2022, 15:15

10 випускників школи №134 у Харкові станцювали вальс на руїнах своєї школи.

Про це розповідає Суспільне.

До будівлі навчального закладу 27 лютого вдерлися російські спецпризначенці. Аби знешкодити окупантів та зберегти життя харків'ян, відбувся бій: українські захисники знешкодили у будівлі ворожий взвод – близько 30 окупантів.

Відзначити випускний 5 червня прийшла третина учнів класу, інші школярі перебувають поза Харковом, розповів випускник Гліб Опашнян.

«Для мене це жах, особливо, коли я бачив, як школу нищили. Я спостерігав за цим весь день. Мій дім за 500 метрів від школи. Я почув, що почали стріляти й з батьком пішов на другий поверх свого дому. Я відчув страх, осколок пролетів над моїм домом і влучив в дім сусідів. Те, що загарбники полягли тут, — це для мене радісна новина. А сьогодні випускний і я радісний, я випускаюся зі школи», – розповів Гліб Опашнян.

Олена Мосолова викладає географію у 134-й школі 17 років, сьогодні зі школи випускається її донька.

«Останній дзвоник ми собі трохи не так уявляли для своїх дітей, але сталося так, як сталося, й хочеться якесь свято діткам. Я сюди щодня прихожу, не відпускає», – розповіла Олена Мосолова.

Привітати випускників приїхали бійці «Кraken» – одного з підрозділів, які брали участь у тому бою.

«У вашій школі був останній форпост, російські окупанти закріпилися тут і намагалися зробити так, щоб Харків був зруйнований, але ми разом з іншими підрозділами зараз відкинули російську армію за 20 км від міста. Харків ми відбудуємо, обов'язково переможемо, і у нас буде мир і нове життя після війни», – сказав член підрозділу Костянтин Немічев.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів