Поділитись:

Оздоровчі табори для дітей на Волині не працюватимуть

П'ятниця, 03 червня 2022, 08:05
Оздоровчі табори для дітей на Волині не працюватимуть

В умовах воєнного стану в Україні дозволено проводити оздоровчу кампанію для дітей, однак лише там, де це можливо. У Волинській області заклади оздоровлення та відпочинку дітей не працюватимуть, тому що у таборах немає захисних укриттів.

Про це розповіла начальниця управління соціальних послуг департаменту соціального захисту населення ОДА Любов Яремчук в сюжеті 12 телеканалу.

«На Волині є 11 позаміських оздоровчих таборів для дітей різної форми власності та підпорядкування. Згідно Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей», саме на оздоровчі табори покладається відповідальність за життя та безпеку дітей, – зазначила Любов Яремчук. – Наразі жоден табір області немає укриття від повітряної загрози. Також жоден заклад оздоровлення немає власного транспорту, що міг би забезпечити швидку евакуацію дітей. Тому Волинська ОВА рекомендуватиме органам місцевого самоврядування натомість створювати дозвіллєві гуртки».

Деякі гуртки уже працюють, оскільки кількість дітей в області збільшується та вони потребують дозвілля. Зокрема, на Волинь повертаються з-за кордону сім’ї, які виїхали на початку війни та проживають родини, які приїхали з регіонів, де ведуться бойові дії. До слова, такі гуртки є на території кожної територіальної громади.

Також обласна військова адміністрація рекомендуватиме органам місцевого самоврядування співпрацювати із сусідніми країнами, аби дітей на оздоровлення відправляти закордон. Це стосується дітей, які потребують соціальної уваги та підтримки.

Щодо пришкільних таборів, то їх теж на Волині не планують відкривати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів