Поділитись:

Розповіли, якими будуть нові та чи повернуться старі каруселі у луцький парк

Субота, 04 червня 2022, 19:30

Віднедавна лучани можуть активно та весело відпочити, отримавши порцію задоволення від нових атракціонів, які перевезли до обласного центру з Києва і Харкова.

Яка ж доля старих, проте улюблених «Орбіти», «Сюрпризу» та «Колеса огляду», Волинські Новини розпитали у підприємців, які перевезли свої розважальні атракціони з інших міст. А чи до вподоби нові розваги лучанам, журналісти поцікавилися у відвідувачів парку.

Нагадаємо, із Києва до Луцька переїхав луна-парк із 39 атракціонами. Вони функціонуватимуть в центральному парку міста. Наразі на локації встановили лише частину споруд. Також до обласного центру переїхали й надувні атракціони із Харкова.

«Ці атракціони залишаться у Луцьку на постійній основі, бо підприємець, який ними опікується, переїхав із Києва до Луцька. Він тут бізнес налаштовує. Він приїхав сюди назавжди. Планує перевезти всі атракціони, що є наразі на території «Волинської Голландії», у центральний парк міста», – розповів директор департаменту економічної політики Луцької міської ради Борис Смаль.

Також, як розповів посадовець, частину надувних атракціонів із Харкова наразі встановили на площі біля фонтанів, навпроти центральної алеї парку. Проте вирішується питання й про інші локації. Ці атракціони більш орієнтовані на роботу на площах і в житлових кварталах міста.

«Ми, першочергово, робимо це для дітей. Крім того, що релокація бізнесу – це нові робочі місця, а підприємцю заробіток, це й збереження дитинства в умовах війни для наших дітей. Щодо старих атракціонів, то частина із них перебуває у приватній власності, частина – у комунальній. У приватних закінчився термін оренди, тому підприємець їх забирає з міста, а комунальні підприємець із Києва демонтує, проведе реставрацію, поміняє механічну частину і встановить назад», – зазначив Борис Смаль.

 

 

З його слів, релокація бізнесу приносить велику користь Луцьку.

«Це і нові робочі місця, і розвиток якоїсь галузі, часом навіть такої, якої в місті й не було. Тому ми тільки «за» і навіть боремось за те, щоб бізнесмени перевозили свій бізнес до нас. Але це дуже делікатна справа, тому що для людей – це насамперед шок, адже перевезення вже налагодженого бізнесу – складна справа. Потрібно знайти персонал, постійно муляє думка «а як приймуть на новому місці?», «зможу чи не зможу вивезти?» – зауважив Борис Смаль.

Як повідомив директор столичного Луна-парку, що переїхав до Луцька, Сергій Компанієць, станом на минулі вихідні у центральному парку встановили 15 атракціонів, але процес триває.

«Раніше вони працювали на ВДНГ у Києві. Наразі будемо проводити реконструкцію старих атракціонів, які раніше працювали у парку. Це і відновлення, і фарбування, і експертна оцінка, ілюмінація тощо. З нуля будемо перебирати «Колесо огляду», «Сюрприз», «Орбіту», «Веселі гірки». Дизайнери вже активно працюють над зовнішнім виглядом оновлених атракціонів.

 

 

Також вже цього року плануємо завезти у парк більш масштабні та екстремальні атракціони для дорослих. Нині вони перебувають на локаціях у «Волинській Голландії». Будемо повністю міняти паркани, огорожу та укладатимемо нову бруківку», – тішить гарними новинами підприємець.

Сергій Компанієць зазначив, що основні роботи з модернізації парк планує завершити до кінця року.

«Ми працюємо не перший рік, і по всій Україні. Колись були проїздом у Луцьку, подивилися на стан центрального парку і вирішили це змінити в кращий бік. У нас загалом близько 60 атракціонів. Ми встановлюємо їх у різних куточках країни. Але, враховуючи досить напружену ситуацію в столиці, вирішили частину встановити тут. Місцева влада пішла нам назустріч, бо теж хоче бачити парк сучасним, оновленим, щоб лучани мали, де гарно відпочити родинами», – каже бізнесмен.

Через війну та постійні ворожі обстріли довелось перевозити свій бізнес із Харкова й приватному підприємцю Юрію Чернобельському.

Поки що на надувних атракціонах малеча може порозважатися на площі біля фонтанів, навпроти головного входу у центральний парк.

 

Проте у Луцькій міські раді підприємцю запропонували ще кілька локацій. Наразі він зважує всі «за» та «проти» місць розташування атракціонів.

Зауважимо, що протягом тривалого часу Юрій Чернобельський не міг вивезти обладнання зі складів із Харкова через постійні обстріли. Проте врешті це вдалося зробити.

Під час вікенду до оновленого парку атракціонів завітали 13-річні подруги Аня та Віка.

Дівчата кажуть, що модернізаційні роботи їм до душі, однак поки що не вистачає більш екстремальних атракціонів, на яких могли би покататися не лише малюки, а й підлітки та дорослі.

 

Сумують юнки й за старими «Орбітою», «Сюрпризом», «Човниками» та «Клоуном». Однак розлука з улюбленими з дитинства атракціонами буде недовгою, адже незабаром вони отримають нове життя.

«Колись у парку були «Човники», але вони зламалися. Тепер теж стоїть «Човник», але він маленький. Зараз йдемо покататися на «Лебедях». Дуже чекаємо на оновлені «Орбіту», «Сюрприз» та «Клоуна», а також на нові атракціони. Хочеться більш екстремальних розваг», – кажуть навперебій дівчата.

Із 9-річними двійнятами Лавріном та Захаром відвідав оновлений парк атракціонів і лучанин Володимир.

Каже, що з моменту відкриття сезону 2022 року сюди завітав уперше.

«З огляду на кількість відвідувачів, думаю, що людям нововведення подобається. Ми теж задоволені. А щодо старих атракціонів... Скільки живу – стільки їх пам’ятаю. Вони працювали ще у часи нашої молодості. Думаю, що їх вже пора замінити», – розмірковує чоловік.

Поки розмовляли, Лаврін уже повернувся із враженнями після «Батута банджо», натомість випробовувати новий атракціон вирушив його брат Захар.

 

 

«Лаврентій у нас нічого не боїться. Нещодавно просився відпустити його стрибнути з парашутом. Я не ризикнув, мама теж, а самого його через малий вік не пустили б», – сміється Володимир.

 

Проте сам Лаврін зізнається, що у певні моменти все ж відчував страх. «Трохи страшно, коли тебе запускають і ти летиш вгору, а потім летиш носом вниз», – емоційно розповідає хлопчик.

За одноразові відвідини «Надувного батута», «Батутної арени» та дитячого лабіринту батькам доведеться викласти 50 гривень (час розваги – 10 хвилин). У таку ж вартість обійдеться 5 хвилин на «Дитячому човні», «Веселих гірках», «Дитячих роботах» та «Дитячому манежі коників». За «Лебедів» та «Батут банджо» потрібно буде заплатити 60 гривень.

 

 

Однак, варто зауважити, що в парку є пільги для військовослужбовців, учасників тероборони та поліції (за наявності посвідчення). Для них будь-який атракціон на локації коштуватиме 30 гривень.

Графік роботи парку в літній період – щоденно з 9:00 до 21:00 години.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів