Поділитись:

В Україні окуповані 3620 населених пунктів, багато знищені вщент

Субота, 04 червня 2022, 13:02
В Україні окуповані 3620 населених пунктів, багато знищені вщент

Під російську окупацію потрапили 3620 населених пунктів України, багато з них вже не придатні для цивілізованого життя.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час виступу на конференції мерів США, повідомляє УНІАН.

«Загалом в Україні від 24 лютого під російську окупацію потрапили 3 620 населених пунктів. Це й великі міста, і маленькі містечка. У кожному з них є руйнування. Значна кількість із них просто не придатна для цивілізованого життя. Ось таку реальність принесла росія. Коли в містах немає зв'язку, немає електрики, немає просто води. Коли бомби й ракети можуть знищити будь-яку будівлю – навіть дитячий садочок чи університет. Коли все місто може бути просто спалене», – зазначив Володимир Зеленський.

Українська влада запланувала амбітний проєкт відбудови України після перемоги над агресором. Президент запросив мерів американських міст до реалізації цього проєкту.

«Завдяки лідерству Сполучених Штатів і підтримці всіх наших партнерів українська сміливість отримує необхідну зброю, щоб воювати за свободу. Але потрібно також продемонструвати економічну перевагу вільного світу. Тому ми вже пропонуємо нашим партнерам долучитися до відбудови України. Взяти шефство над містом, регіоном чи галуззю, які були зруйновані російськими ударами. І відбудувати їх за найсучаснішими технологіями», – наголосив Володимир Зеленський.

За словами президента, це може бути найбільший економічний проєкт нашого часу, який посилить і Україну, і кожну країну.

Зеленський наголосив, що повномасштабна війна у Європі та дестабілізація світових ринків, які сталися з провини росії, безпосередньо позначаються на житті кожного народу й усіх міст вільного світу. Він закликав мерів США тиснути на росію ще більше і брати участь у відбудові українських міст і громад, які звільнені від окупантів.

Нагадаємо, що «Вікімедіа Україна» склала рейтинг зі 100 статей, які найчастіше відвідували користувачі від початку війни в українській «Вікіпедії».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів