Поділитись:

На Волині епідемія коронавірусу пішла на спад

Середа, 01 червня 2022, 09:00
На Волині епідемія коронавірусу пішла на спад

На Волині поменшало хворих на коронавірус: щодня фіксують від двох до 10 випадків коронавірусної хвороби.

Про це розповіла завідувачка відділу епідемічного нагляду «Центру контрою та профілактики хвороб» Валентина Хомутінкіна, – інформує Суспільне. 

З її слів, невелику кількість випадків пов'язують із високим рівнем вакцинації населення. Нині в області 43% вакцинованих волинян.

Наразі, говорить Валентина Хомутінкіна, на Волині домінує штам коронавірусу Омікрон.

«Враховуючи і перебіг коронавірусної хвороби, зниження вірулентності – можна сказати, що він набуває сезонної форми, яка притаманна ГРВІ», – каже вона.

У травні від ускладнень хвороби померли двоє людей, у березні – дев’ятеро, – зазначила епідеміологиня. Щепитися від хвороби приходить менше людей: якщо в лютому цього року, каже Валентина Хомутінкіна, вакцинувалося п'ять-вісім тисяч щотижнево, то тепер не більше півтори тисячі людей

Скільки хворих із коронавірусом в медзакладах області

У медичному об’єднанні Луцької територіальної громади діє чотири центри та вісім пунктів масової вакцинації населення від COVID-19. Щодня вакцину від коронавірусу тут отримують від 80 до 100 людей, – зазначив меддиректор міського центру первинної медичної допомоги Віктор Пахарчук.

«Ми в день робили по 500 вакцинацій, на сьогодні з першого до 30 травня в нас 1 650 вакцинацій за цей період. Левова частина – 1 450 вакцинацій – це бустерна доза», – говорить медик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів