Поділитись:

У світі цього року зафіксували першу смерть від мавпячої віспи

Понеділок, 30 травня 2022, 23:55

Нігерійський центр контролю та профілактики захворювань повідомив, що у 2022 році в країні підтвердили 21 випадок захворювання мавпячою віспою. А смерть зареєстрували ву 40-річного пацієнта, який мав супутню патологію та отримував імуносупресивні препарати.

Згідно з повідомленням охорони здоров'я Нігерії, щонайменше 20 країн продовжують боротися з раптовими спалахами хвороби, яких не спостерігалося роками, пише ТСН.

Тим часом, як пише видання, одним з найбільш постраждалих у Західній і Центральній Африці є Конго, де хвороба є ендемічною. Керівник відділу охорони здоров'я Санкуру в Конго заявив, що в країні підтверджено 465 випадків захворювання. Від цієї хвороби минулого року у країні померло дев'ять людей.

За його словами, хвороба зберігається в Конго через споживання мертвих мавп і гризунів. Він закликаючи тих, у кого симптоми віспи мавп, відвідати медичний центр, щоб ізолюватися.

Варто зазначити, станом на 27 травня у світі зареєстровано вже понад 170 випадків мавпячої віспи. В українському міністерстві охорони здоров'я повідомляюьть, що хвороба передається не так швидко, як коронавірус. В Україні підтверджених випадків мавпячої віспи немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів