Поділитись:

У МОЗ оцінили шанси поширення віспи мавп в Україні

Вівторок, 24 травня 2022, 13:51
У МОЗ оцінили шанси поширення віспи мавп в Україні

Шанси поширення віспи мавп на території України дуже невеликі, адже шлях передачі вірусу не такий простий, як коронавірусу.

Про це у вівторок, 24 травня, сказав головний санітарний лікар Ігор Кузін, інформує «Кореспондент».

«Шанси поширення віспи мавп територією України дуже малі. Україна не є транзитною країною для країн Африки. Потрапляння вірусу в Україну досить малоймовірне, враховуючи, що зараз туристичних маршрутів небагато, і шлях передачі вірусу не такий простий, як для коронавірусу», – заявив Кузін.

Він повідомив, що зараз у світі зареєстровано 258 випадків захворювання на віспу мавп, з них 187 підтверджених. При цьому кожен підозрілий випадок на рівні ЄС розслідується.

«Ми налагодили обмін інформацією епідеміологів України з колегами з ЄС для отримання інформації, всі підозрілі випадки розслідуватимуться», – сказав головний санлікар і запевнив, що «система охорони здоров'я має відповідні вказівки про те, як це діагностувати».

Головний санітарний лікар резюмував, що українські медики зараз перебувають на етапі готовності та моніторингу ситуації. Станом на сьогодні випадків захворювання в Україні немає.

Нагадаємо: Бельгія стала першою країною, яка ввела обов'язковий 21-денний карантин для інфікованих мавпячою віспою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів