Франція вимагає розслідування загибелі свого журналіста на Луганщині (фото)

Вівторок, 31 травня 2022, 10:07

Глава МЗС Франції Катрін Колонна закликала провести прозоре розслідування загибелі журналіста французького BFM TV Фредеріка Леклерка Імхоффа на Луганщині.

Про це, як йдеться у заяві міністерки, яка в день загибелі журналіста перебувала з візитом у Києві, інформує «Українська правда».

«Смерть Фредеріка Леклерка Імхоффа, журналіста BFM, убитого сьогодні під час висвітлення операції з евакуації українців під Сєвєродонецьком, глибоко шокує. Я засуджую її та висловлюю наші співчуття родині та колегам, – заявила Колонна. – Франція вимагає якнайшвидше розпочати прозоре розслідування, щоб пролити світло на обставини цієї трагедії».

За її словами, Франція підтверджує свою постійну і рішучу відданість свободі преси у всьому світі та захисту журналістів і всіх тих, чиє висловлювання сприяє вільній інформації та публічним дискусіям.

Нагадаємо: голова Луганської ОВА Сергій Гайдай заявив, що у Лисичанську, росіяни розстріляли авто з французькими журналістами, які хотіли зняти матеріал про евакуацію мирного населення, але «потрапили під каток «руського миру».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: