Поділитись:

Росіяни завдали удару по Слов'янську, штурмують Сєвєродонецьк (відео)

Вівторок, 31 травня 2022, 08:30
Росіяни завдали удару по Слов'янську, штурмують Сєвєродонецьк (відео)

Уночі загарбники завдали ракетного удару по Слов'янську, в результаті якого щонайменше троє людей загинуло, шестеро поранені.

Про це повідомив голова Донецької військової адміністрації Павло Кириленко

З його слів, постраждала школа та щонайменше сім багатоповерхівок. Наразі проводяться рятувальні роботи. Про точну кількість жертв і постраждалих можна буде говорити після їх завершення.

Також російські військові продовжують штурмувати райони міст Сєвєродонецьк і Тошківка, а також райони Золотого, Комишувахи й Ниркового в Луганській області, – інформує голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

«Двоє загиблих та троє поранених в Лисичанську, загалом четверо, росіяни штурмують в районах Сєвєродонецька та Тошківки, зруйнували дитсадок в Гірському. Ми не знаємо, скільки жертв за останні два дні серед цивільного населення в тих районах Сєвєродонецька, до яких увійшли бойовики.  Напевно, багато хто  із нас з обуренням передивлявся відео, де їх радо зустрічають місцеві. Здебільшого, це постановочні сцени. Тисячі, які залишилися в місті, бояться помсти або розправи без причин, як то було в Бучі. Або як учора в Лисичанську, де росіяни розстріляли авто із французькими журналістами», – зазначив він. 

Гайдай нагадав, що іноземні журналісти хотіли зняти матеріал про евакуацію мирного населення, але «потрапили під каток «руського миру». Хлопець загинув на місці. Ще троє осіб, зокрема, супроводжуючі, – поранені. Евакуація призупинена.

Крім того, тіло ще одного загиблого чоловіка знайдено біля його будинку в Лисичанську, розташованого в районі Пролетарського мосту. 

У Золотому поранено жінку

За минулу добу в Сєвєродонецьку пошкоджені 12 будинків, у Лисичанську – 12 та заклад громадського харчування, у Гірському – дев’ять та дитячий садок, у Тошківці, яку росіяни штурмують, – щонайменше шість, у Нирковому, Вікторівці, Миколаївці – загалом шість.

«Основні зусилля зараз росіяни зосереджують на встановленні контролю над містом Сєверодонецьк. Штурмують, але не мають успіху, у районах Золотого, Комишувахи, Ниркового, бойові дії там тривають», – зазначив Гайдай. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів