Поділитись:

Порошенко звернувся до Зеленського і пояснив, чому їде за кордон

Понеділок, 30 травня 2022, 09:05

Експрезидент Петро Порошенко звернувся до чинного президента України Володимира Зеленського з поясненням, чому він перетинає кордон, і проханням все ж не перешкоджати йому. 

Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуці. 

«Звертаюся до вас, прямуючи з Києва на Конгрес та Саміт Європейської народної партії – найвпливовішої політичної родини в Європі, членами якої є керівництво структур ЄС та багатьох держав-членів. Саме там будуть формуватися рішення, серед іншого, і щодо перспектив посилення санкційного режиму проти Росії, і щодо механізму післявоєнної відбудови України, і щодо можливості надання нашій державі статусу кандидата на членство в Євросоюзі на засіданні Європейської Ради наприкінці червня», – написав він.

Як запевнив Порошенко, він має відповідне офіційне запрошення від Президента Європейської народної партії. Є оформлене відрядження, підписане Головою Верховної Ради України. Також заплановані його виступи на Конгресі та Саміті ЄНП, низка зустрічей з керівниками ЄС, держав та урядів країн, лідерами європейських партій.

«Після того, як абсолютно незаконно було зірвано мою поїздку у складі офіційної парламентської делегації на Парламентську асамблею НАТО, де я мав намір відстоювати надання Україні ПДЧ на саміті Альянсу цього року, сподіваюся, що висновки зроблено і ніхто вже не перешкоджатиме моєму виїзду до Роттердаму»,  – зазначив Порошенко і закликає зберігати єдність та скоординованість зусиль.

З його слів, головний сигнал, з яким прямую до Роттердама, – надати Україні статус країни-кандидата на членство в ЄС вже в червні, шо символічно збігається з п’ятиріччям запровадження безвізового режиму. Другий сигнал – це підтримати Україну у відсічі путінської агресії та відновленні територіальної цілісності. Третій сигнал – це надання державі достатньої фінансової допомоги під час війни та схвалення «Плану Маршалла 2.0» для післявоєнної відбудови.

«При такій ясності в цілях та месиджах, в чиїх інтересах зупиняти мене на кордоні? Український народ в ці складні часи заслуговує на мудрість політиків. Запорукою наших успіхів завжди були міцне військо, внутрішня єдність, потужна міжнародна підтримка та солідарність. І сьогодні всі разом – і влада, і опозиція, і громадянське суспільство – працюємо для розбудови сильної незалежної демократичної процвітаючої європейської України», – написав Порошенко.

Нагадаємо: Петра Порошенка двічі не пропускали у пункті пропуску «Рава-Руська». 27 травня пізно ввечері Петро Порошенко прибув у пункт перетину державного кордону на Львівщині. У його команді повідомили, що нардеп їде у відрядження. Прикордонники відмовили експрезиденту в праві виїхати за кордон. У суботу, 28 травня, Порошенко знову прибув у пункт пропуску «Рава-Руська». Повідомляли, що у пункті пропуску Порошенко пред'явив дипломатичний паспорт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів