Поділитись:

Луцькрада просить ефективно розслідувати злочини Порошенка і медведчука

Середа, 25 травня 2022, 10:44
Луцькрада просить ефективно розслідувати злочини Порошенка і медведчука

У понеділок, 23 травня, Служба безпеки України в межах справи «Медведчука – Порошенка» оприлюднила свідчення підозрюваного у державній зраді народного депутата України віктора медведчука щодо злочинних схем виведення з державної власності й заволодіння частиною магістрального нафтопроводу «Самара – Західний напрямок», та налагодження механізму закупівлі вугілля з окупованих територій Донецької та Луганської областей. У зв'язку з цим Луцька міська рада звернулася до президента України, генерального прокурора та ДБР з вимогою ретельного розслідування оприлюднених фактів злочинної діяльності.

Відповідне звернення ухвалили під час чергової сесії 25 травня.

«Надані зізнання вказують на пряму причетність до цього п’ятого Президента України Петра Порошенка та низки високопосадовців, які забезпечували ухвалення необхідних рішень у різних інстанціях для реалізації схеми заволодіння вказаним магістральним нафтопроводом та незаконною торгівлею вугілля», – йдеться у тексті звернення.

Як йдеться у документі, в результаті безпрецедентного зловживання службовим становищем найвищими посадовими особами український народ втратив значну частину державної власності стратегічного значення.

«Оприлюднені факти свідчать про планомірну та багаторічну діяльність організованого злочинного угрупування, до складу якого входила значна частина верхівки державного апарату, включаючи п’ятого Президента України, міністрів, правоохоронців, екскерівництво Національного банку України, народних депутатів, суддів та інших», – зазначається в документі.

В звернені також звертають увагу не те, що особливого цинізму злочинній діяльності додає той факт, що усі згадані правопорушення відбувалися у той час, коли Україна вела боротьбу за збереження суверенності, державності та незалежності нашої країни.

«Кривавий бізнес та особисте збагачення на стражданнях свого народу вимагає рішучої та швидкої реакції з боку правоохоронної системи», – наголошується у зверненні.

Депутати Луцької міської ради просять максимально ефективно та оперативно провести досудове розслідування фактів злочинної діяльності Петра Порошенка, віктора медведчука та інших осіб.

Окрім того, закон про колабораційну діяльність передбачає конфіскацію майна злочинців-колаборантів.

«З врахуванням цього просимо розглянути питання конфіскації майна зазначених вище осіб на потреби Збройних Сил України», – йдеться у зверненні.

Нагадаємо, що у Молдові затримали колишнього президента, проросійського політика Ігоря Додона, проти якого днями порушили кримінальну справу за підозрою в корупції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
07 квітня 2024
29 березня 2024
27 березня 2024
23 березня 2024
09:53
21 березня 2024
17:46
05 березня 2024
21 лютого 2024
13 лютого 2024
16:02
08 січня 2024
12:29