Поділитись:

Якщо путін виграє, ми ніколи не почуватимемося в безпеці, – глава МЗС Британії

П'ятниця, 27 травня 2022, 18:45
Якщо путін виграє, ми ніколи не почуватимемося в безпеці, – глава МЗС Британії

Міністерка закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс заявила, що, якщо путін переможе в Україні, «ми більше ніколи не будемо почуватися в безпеці». Вона додала, що підтримати Україну танками та літаками було б «цілком легітимним».

Про це у п'ятницю, 27 травня, повідомила «Українська правда» з посиланням на Sky News.

Виступаючи на заході вшанування операції Anthropoid у Празі 27 травня Трасс зазначила:

«Після холодної війни ми думали, що перегорнули сторінку. Але зараз ми бачимо жахливі воєнні злочини, скоєні в Європі – злочини, про які ми колись сподівалися, що вони залишаться в минулому. Перед лицем такого жаху ми повинні реагувати силою. Замирення не може бути відповіддю.

Ми повинні забезпечити перемогу України у цій великій боротьбі за свободу. Путін веде війну не лише проти українського народу, а й проти основ наших суспільств: свободи, суверенітету і верховенства права», – зазначила Трасс.

Вона наголосила, якщо путін досягне успіху в Україні, «ми більше ніколи не почуватимемося у безпеці».

«Саме тому ми повинні зробити все можливе, щоб Україна перемогла з відновленням її суверенітету та поразкою та стримуванням росії», – заявила Трасс.

Нагадаємо: прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон має намір створити окремий альянс на противагу ЄС з держав, які ревно ставляться до свого суверенітету і бачать у російській федерації національну загрозу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів