Поділитись:

Від Джонсона продовжують відвертатися соратники через скандал з ковідними вечірками

П'ятниця, 27 травня 2022, 03:41

Троє законодавців від правлячих у Британії консерваторів відмовилися від підтримки прем'єр-міністра Бориса Джонсона після оприлюднення доповіді, яка детально описує серію алкогольних вечірок в офісі прем’єра, які порушили правила локдауну COVID-19.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Reuters.

Через день після публікації звіту з описом п’яної культури в його офісі на Даунінг-стріт під час карантину, законодавці-консерватори Джон Барон, Девід Сіммондс і Стівен Хаммонд заявили, що більше не можуть підтримувати прем’єр-міністра.

Їхні голоси додалися до зростального списку законодавців-консерваторів, які закликали Джонсона піти у відставку, попри неодноразові вибачення прем’єр-міністра. Однак їх все ще недостатньо, щоб ініціювати вотум довіри.

Барон, вперше обраний у 2001 році, сказав, що відмовився від своєї підтримки, оскільки вважає, що Джонсон "свідомо" ввів парламент в оману – звинувачення, яке прем’єр-міністр заперечує, але яке розслідує парламентський комітет.

"Враховуючи масштаби порушення правил, я не можу погодитися з тим, що прем'єр-міністр був не свідомий. Тому його неодноразові запевнення в парламенті, що порушення правил не було, просто не заслуговують довіри", – сказав він.

Сіммондс, який був обраний у 2019 році, сказав, що Джонсон втратив довіру громадськості.

"Відповідно, настав час для нього піти у відставку, щоб нове керівництво могло розпочати важливу роботу уряду", – сказав він.

Щоб ініціювати вотум довіри керівництву Джонсона, 54 депутати-консерватори в парламенті повинні написати листи із закликом до голови комітету партії.

Напередодні Борис Джонсон сказав, що йому соромно і він приймає відповідальність, але відмовився піти з посади після того, як у середу оприлюднили офіційну доповідь з детальним описом серії незаконних закритих вечірок в офісі британського лідера на Даунінг-стріт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
06 лютого 2024
26 вересня 2023
11 липня 2023
02 травня 2023
23 січня 2023
22 січня 2023
13 січня 2023
27 листопада 2022
23 жовтня 2022
20 жовтня 2022