Поділитись:

«Нульове» розмитнення автомобілів було величезною помилкою, – Сергій Фурса (відео)

П'ятниця, 27 травня 2022, 14:00
«Нульове» розмитнення автомобілів було величезною помилкою, – Сергій Фурса (відео)

Запровадження «нульового» розмитнення автомобілів – величезна помилка. Адже таким чином з країни вивели вже мільярд доларів.

Про це програмі «Прайм-Тайм» на телеканалі «Конкурент TV» розповів заступник директора з питань торгівлі цінними паперами «Драгон Капітал» Сергій Фурса.

Зі слів Сергія Фурси, із запровадженням воєнного стану в Україну завозиться тільки критичний імпорт, а автомобілі жодним чином не входять в цей критичний імпорт.

Внаслідок запровадження безплатного розмитнення з України «вимивається» значна частина коштів.

«Питання в тому, що ці люди беруть долари з України і вивозять їх за кордон. Напевно, ми можемо порахувати, що наразі майже мільярд доларів таким чином вивели з України. Причому вивели переважно за офіційним курсом. І це завдає значних збитків економіці, це тисне на курс гривні. Отут найбільша небезпека, а не тому, що бюджет недоотримав податків. Хоч і це дуже актуально зараз», – пояснив Сергій Фурса.

До того ще додається питання несправедливості. Адже спочатку «нульове» розмитнення прикривалося тим, що автівки потрібні для фронту, а також люди втратили автівки через бойові дії.

«Але давайте будемо чесні: для фронту потрібні дуже специфічні авто. І можна було окреме вікно зробити саме для них. А стосовно того, що люди втратили автівки, то так, люди втратили, але я впевнений на 99 %, що ті люди, які втратили автівки, і ті люди, які зараз завезли авто, – це зовсім різні люди», – зазначив економіст. 

Таким чином, резюмує Сергій Фурса, просто хтось «під шумок» війни зміг завезти собі дешевший автомобіль.

«Це пільга, яка була запроваджена під час війни, і вона робить шкоду економіці України. І вона точно не на часі. І, на жаль, депутати не наважуються через популізм скасувати цю пільгу», – вважає Сергій Фурса. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
07 березня 2024
04 січня 2024
16 грудня 2023
28 листопада 2023
21 листопада 2023
09 жовтня 2023
01 жовтня 2023
29 вересня 2023
20 вересня 2023
22 червня 2023