Поділитись:

«Голоду не буде»: Сергій Фурса розповів про ситуацію з безробіттям в Україні (відео)

Четвер, 26 травня 2022, 22:17
«Голоду не буде»: Сергій Фурса розповів про ситуацію з безробіттям в Україні (відео)

На волинському ринку праці значно скоротилася кількість вакансій. Далі прогнозують лише погіршення стану. Скільки ще буде тривати війна – невідомо, а людям потрібно за щось купувати їжу. Поки запасів продуктів та грошей вистачить на найближчий час, але що буде восени.

У програмі «Прайм-Тайм» телеканалу «Конкурент TV» заступник директора з питань торгівлі цінними паперами «Драгон Капітал» Сергій Фурса розповів про ймовірність голоду в Україні.

«Нас не може чекати проблема з їжею – це повна нісенітниця, яку розповсюджує російська пропаганда», – зазначає експерт.

Чоловік додає, що Україна є експортером їжі й зараз вона не може вивезти те, що зазвичай вивозила. Тому якщо голод комусь і загрожує, то це десь в Африці. Саме тому, що українське зерно туди не доїде, але в Україні жодних передумов для голоду взагалі немає. 

Сергій Фурса зауважує, що цього року дійсно дуже велика проблема на ринку праці. 

«Якщо ви не втратите роботу, то ви точно втратите доходи і це величезна проблема. Тому зараз тут ключова роль держави – держави як роботодавця», – каже експерт. 

Фурса розповідає, що зазвичай держава має скорочувати державний сектор, але зараз не той час. Держава має платити повні заробітні плати, а не скорочувати зарплату в жодному разі, тому що ці гроші йдуть на внутрішній ринок – на споживання і дають роботу малому і середньому бізнесу. З одного боку функція держави як роботодавця, а з іншого боку як соціального забезпечення, тому що державі треба знаходити гроші для фінансування людей, які втрачають роботу.

«З безробіттям будуть величезні проблеми цього року до завершення війни, а голоду точно не буде», – наголошує Сергій Фурса.

Деталі – у відео.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів