Поділитись:

Чи буде долар по 100: експерт порадив, що робити з валютою (відео)

Четвер, 26 травня 2022, 21:30
Чи буде долар по 100: експерт порадив, що робити з валютою (відео)

У програмі «Прайм-Тайм» журналісти телеканалу «Конкурент TV» поспілкувалась із заступником директора з питань торгівлі цінними паперами Драгон Капітал Сергієм Фурсою про те яким буде курс долара влітку. Адже з 21 травна НБУ скасував обмеження на встановлення курсу, за яким уповноважені установи можуть продавати готівкову валюту, раніше курс не мав відхилятись від офіційного, більш як на 10%.

Чоловік жартує, що такі питання потрібно ставити астрологам чи екстрасенсам, бо насправді «жоден аналітик, жоден банкір вам цього не скаже». Якщо людина говорить, що знає курс на певну дату, то це однозначно шахрай. 

Експерт зазначає, що Національний банк буде продовжувати політику фіксованого курсу і дійсно на готівковому ринку можливі спекуляції.

«Зараз просто дуже хитка ситуація, тому що ми всі живемо в умовах постійних емоційних гойдалок і ці гойдалки впливають на валютний ринок. Там можливо будь-що: курс на готівковому ринку може рухатися як вгору, так і вниз, але потрібно розуміти, що зараз великих фундаментальних причин для послаблення курсу – немає», – зауважує Сергій Фурса. 

Експерт радить не переводити збереження в гривні. «А от чи варто купувати валюту? Тут ключове питання – а навіщо?»

«В кожної людини власні гроші мають бути диверсифіковані, тобто частково має бути в гривні, частково в доларах, частково в євро. Те що у вас в гривнях має бути чи на військових облігаціях, чи на депозитах у банку, тому що інфляція цього року буде дуже висока і вона буде з'їдати як доларові, так і гривневі накопичення», – каже Сергій Фурса.

Він додає, що якось убезпечити себе цьогоріч від інфляції – фізично неможливо, можна лише мінімізувати її вплив.

Детальніше – у відео.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів