Поділитись:

США передадуть Україні далекобійні реактивні системи залпового вогню, – CNN

П'ятниця, 27 травня 2022, 11:15
США передадуть Україні далекобійні реактивні системи залпового вогню, – CNN

В адміністрації президента США Джо Байдена планують надати Україні нову партію зброї, зокрема сучасні реактивні системи залпового вогню (РСЗВ) MLRS. Вважають, що завдяки цим РСЗВ може настати перелом у війні.

Про це повідомляє CNN із посиланням на власні джерела, інформує ТСН.

Як пише видання, адміністрація Байдена готується надати Україні вкрай необхідні їй сучасні РСЗВ MLRS. Вони здатні запускати ракети на сотні кілометрів далі, ніж будь-які інші наявні в Україні аналоги.

Про необхідність такого озброєння говорив український міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, президент Володимир Зеленський та інші українські політики. На їхню думку, саме ці системи можуть змінити перебіг війни.

«Скільки вже часу ми боремося, щоб Україні надали всю зброю, яка необхідна, щоб змінити характер боїв і почати рухатися швидше й більш упевнено до вигнання окупантів. Усю зброю, включно з MLRS. З тими системами, які реально необхідні, щоб зупинити цю агресію. Ми впевнені, що завдяки нашим зусиллям ми все ж таки будемо почуті», – сказав Зеленський.

У CNN зазначили, що адміністрація Байдена схиляється до того, щоб надати реактивні системи залпового вогню в рамках розширеного пакета військової допомоги Україні, про що може бути оголошено вже наступного тижня.

Довідково:

M270 MLRS (англ. M270 Multiple Launch Rocket System) — американська реактивна система залпового вогню на гусеничній базі БМП «Бредлі» виробництва компанії Vought. РСЗВ M270 призначена для виконання в будь-який час доби та за різних погодних умов бойових завдань з ураження і знищення з закритих вогневих позицій на відстанях понад 30 км районів зосередження військ та бойової техніки, позицій ствольної та реактивної артилерії противника, районів розгортання його сил і засобів протиповітряної оборони, вантажних автомобілів, легкоброньованих бронетранспортерів, а також командних пунктів, вузлів зв'язку та інших площинних цілей.

З 1983 року РСЗВ перебуває на озброєнні армії США. Загалом було вироблено близько 1300 одиниць M270, і понад 700 000 ракет різного типу. Згодом було засноване виробництво у Європі й поступово вони почали надходити на озброєння армій країн-членів НАТО. Остання партія РСЗВ була випущена в 2003 році, і поставлена на потребу єгипетської армії.

Нагадаємо: Збройні сили Польщі мають намір закупити 500 американських реактивних систем залпового вогню M142 HIMARS – цього вистачить на формування 80 батарей реактивної артилерії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів