Поділитись:

Польща оголосила про закупівлю 500 американських РСЗВ HIMARS

Четвер, 26 травня 2022, 18:07
Польща оголосила про закупівлю 500 американських РСЗВ HIMARS

Збройні сили Польщі мають намір закупити 500 американських реактивних систем залпового вогню M142 HIMARS – цього вистачить на формування 80 батарей реактивної артилерії.

Про це у четвер, 26 травня, повідомив міністр оборони РП Маріуш Блащак у твіттері, інформує «Кореспондент».

«Ми збільшуємо можливості ракетних військ і артилерії! Я підписав запит про купівлю близько 500 пускових установок M142 HIMARS… Ми плануємо високий рівень полонізації техніки і її інтеграцію в польську систему бойового управління», – заявив Блащак.

За його словами, така кількість техніки дозволить сформувати 80 батарей реактивної артилерії.
 
У рамках програми Homar очікується високий рівень локалізації установок. Йдеться, зокрема, про виробництво РСЗВ на основі автомобільного шасі, зробленого в Польщі.
 
Зауважимо, два роки тому Польща купила в США дивізіон ракетних систем HIMARS на загальну суму 414 млн доларів.

Довідково: HIMARS M142 (англ. High Mobility Artillery Rocket System) – розроблена наприкінці 90-х американська високомобільна реактивна система залпового вогню, призначена для ураження районів зосередження артилерійських систем, засобів ППО і вогневої підтримки, вантажного транспорту, бойових машин і бронетранспортерів, а також для надання вогневої підтримки своїм підрозділам і засобам підтримки

HIMARS несе шість ракет для залпового вогню або одну ракету MGM-140 ATACMS на п'ятитонній вантажівці. Система була розроблена як мала мобільна РСЗВ з можливістю стріляй-і-тікай.

Нагадаємо: посол України в Польщі Андрій Дещиця заявив, що Росія може розпочати агресію проти Польщі шляхом ракетних обстрілів її території.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів