Поділитись:

Зустріч «Рамштайн-2»: Зеленський чекає системи залпового вогню MLRS

Субота, 21 травня 2022, 17:06
Зустріч «Рамштайн-2»: Зеленський чекає системи залпового вогню MLRS
Президент України Володимир Зеленський очікує від онлайн-зустрічі міністрів оборони понад 40 держав світу, яка відбудеться в понеділок, рішення про передачу Україні американських реактивних систем залпового вогню MLRS.

Про це глава Української держави заявив під час спільного брифінгу з прем‘єр-міністром Португалії Антоніу Кошту в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Такі зустрічі – це вже позитивний результат… Ми очікуємо позитиву щодо постачання MLRS. У мене немає секретів. Ми звертаємося до всіх країн щодо постачання MLRS-систем, завдяки яким Україна зможе забрати ініціативу та звільняти свою територію», – зазначив він.

Він звернувся до представників країн, які бояться надавати Україні відповідне озброєння начебто через можливе використання його для наступу на російську федерацію. Зеленський нагадав, що українці ведуть війну на своїй території. «Якщо хтось із країн Європи звик, що Донбас – це окупована територія росії, то я хочу сказати, що це не дуже добра звичка. Це наша територія», – наголосив глава Української держави.

Зеленський також розповів, що російська федерація на різних рівнях шантажує держави світу через передачу Україні MLRS-систем.

«Не треба боятися – треба об‘єднуватися. Об‘єднання – це саме те, чого боїться російська федерація. Вона боїться міцного об‘єднання, що Європейський Союз та Сполучені Штати діятимуть як один організм. Для нас це дуже важливо. Нам дуже потрібна предметна допомога», – наголосив президент.

Раніше США створили центр управління у німецькому Штутгарті, який керує мережею з більше ніж 40 країн-партнерів та союзників, що проводили зустріч у Німеччині на базі «Рамштайн» та надають оборонну допомогу Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів