Поділитись:

Без України НАТО та ЄС не будуть сильними, – Єрмак

Субота, 14 травня 2022, 13:42
Без України НАТО та ЄС не будуть сильними, – Єрмак

Україна потрібна Євросоюзу та НАТО настільки, наскільки вони потрібні Україні. Без неї ні ЄС, ні Північноатлантичний альянс не будуть сильними.

Про це заявив голова Офісу президента Андрій Єрмак під час онлайн-спілкування з представниками аналітичного центру European Policy Centre, повідомив у суботу, 14 травня, «Кореспондент» з посиланням на сайт президента.

Єрмак наголосив, що Україна заслуговує на спеціальні безпрецедентні механізми вступу до ЄС. За його словами, у червні вже має бути надано статус кандидата, інакше це буде вкрай негативним та неправильним сигналом.

«Сьогодні наша країна, не будучи ні членом НАТО, ні членом ЄС, уже стільки днів стримує одну з найпотужніших армій світу. І сьогодні Євросоюз і НАТО мають нарешті зрозуміти, що наскільки Україні потрібні ЄС і НАТО, настільки НАТО і ЄС потрібна Україна. Я вважаю, що без України сьогодні ні Європейський союз, ні НАТО не будуть сильними», – зазначив Єрмак.

Він також наголосив, що Україна стане одним із засновників та лідерів нової системи безпеки, створеної після війни.

«І ми хочемо робити це разом із нашими європейськими друзями», – додав Єрмак.

При цьому Єрмак зазначив, що для України неприйнятна пропозиція щодо «альтернативних варіантів євроінтеграції», оскільки вона створює таку ж ілюзію відкритих дверей, як і у випадку з НАТО.

Нагадаємо: чотиризірковий генерал армії США, Верховний головнокомандувач Об’єднаних Збройних Сил НАТО в Європі у 1997-2000 роках Веслі Кларк під час спеціальної військової панелі Київського безпекового форуму заявив, що довготривала війна росії проти України призведе до подальшого кровопролиття та ескалації, тому росіянам не можна дозволити цього зробити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
11 квітня 2024
21 березня 2024
10 березня 2024
01 березня 2024
29 лютого 2024
25 лютого 2024
11 лютого 2024
10 лютого 2024
31 січня 2024
26 січня 2024