Поділитись:

Якби Україну прийняли в ЄС, війна зупинилася б відразу, – Арестович

Четвер, 12 травня 2022, 09:28
Якби Україну прийняли в ЄС, війна зупинилася б відразу, – Арестович

Радник голови ОПУ вважає, що Росія намагається загальмувати вступ України до ЄС, щоб виправдати свої подальші воєнні дії.

Рух України до вступу в ЄС суттєво пригальмує активні воєнні дії Російської Федерації, тому в затягуванні цього процесу простежуються впливи Кремля. Таку думку висловив радник голови Офісу президента України Олексій Арестович в розмові з російським правозахисником Марком Фейгіним, – інформує ТСН. 

Арестович нагадав, що ЄС є головним торговельним та політичним партнером Російської Федерації й зв’язки між Євросоюзом та Росією завжди були тісними.

«Тому погрожувати країні, яка є кандидатом в члени ЄС зміною влади, захопленням території чи поділом на кілька держав – це однозначно перебір. З країною-кандидатом у ЄС буде дуже складно воювати, політично неприйнятно. Доведеться змінювати цілі заявленої кампанії», – зауважив він.

За словами радника голови ОПУ, в Кремлі доведеться змінювати риторику, щоб пояснити внутрішній та зовнішній аудиторії, на якій основі ведуться воєнні дії з державою, яка є кандидатом в члени ЄС. 

«Щоб не допустити вступу в ЄС — не звучить, це ж не НАТО. Цього не можна декларувати», – вважає експерт. 

На його думку, таке зближення України з ЄС не зупинило б війну, але звузило б можливості Росії. Принаймні, ядерний удар по країні, яка є кандидатом в члени ЄС, був би абсолютно неприйнятним.

«Якби нас прийняли в ЄС, війна б припинилася того ж дня. Відразу», – стверджує Арестович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
11 квітня 2024
01 березня 2024
11 лютого 2024
29 листопада 2023
23 листопада 2023
22 листопада 2023
18 листопада 2023
16 листопада 2023
15 листопада 2023
09 листопада 2023