Поділитись:

Війна може тривати 2 місяці, а може й 5 років, – командир роти ОЗСП «Любарт»

Неділя, 22 травня 2022, 09:21
Війна може тривати 2 місяці, а може й 5 років, – командир роти ОЗСП «Любарт»

Командир роти ОЗСП «Любарт», колишній боєць «Азову», лучанин Андрій Д'яченко поділився своїми прогнозами щодо орієнтовних строків закінчення війни. У нього є як оптимістичний, так і песимістичний прогноз, однак, у будь-якому разі, каже військовий, прогнозувати війну далі, аніж на 7 днів, вкрай складно. 

Про це Андрій Д'яченко розповів у інтерв'ю сайту новин Луцька і Волині «Конкурент».

«Ця війна може тривати 2 місяці, а може затягнутися і на 5 років. Тому давати якісь прогнози я не ризикну, але, думаю, що до Нового року вона точно не закінчиться», – зазначив Андрій Д'яченко.

На думку військового, нашою перемогою був би вихід на адміністративні кордони 2014 року і повалення режиму путіна.

«Чи воно так станеться? Є загроза, що все може перейти у стан «ні мир ні війна», тобто, те, що ми останні 8 років бачили на Донбасі. Коли АТО/ООС триває, бойові дії йдуть, але вони дуже локалізовані, і країна починає жити своїм звичним життям, окрім 30-ти кілометрової прифронтової лінії. Тому зараз є загроза того, що ситуація в Україні знову складеться таким чином. Це дуже небезпечна ситуація, адже вона означатиме лише, що закінчився один із раундів війни. І це означатиме, що через декілька років почнеться новий раунд», – додав офіцер.

Разом з тим Андрій Д''яченко переконаний, що Україна на таку ситуацію не погоджується, принципово вимагає повноцінної перемоги у війні і націлюється на те, що це не станеться швидко і легко.

Детальніше про перші дні війни, загрозу наступу на Волинь з території Білорусі, «проблему Півдня», ситуацію на «Азовсталі» та майбутню перемогу України – в інтерв'ю з ексбійцем добровольчого батальйону «Азов», командиром роти окремого загону спецпризначення «Любарт» Андрієм Д'яченком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів