Поділитись:

Троє учасників гурту Kalush Orchestra навчалися в одного педагога на Волині

Середа, 18 травня 2022, 09:00

Троє учасників хіп-хоп-гурту Kalush Orchestra, який втретє уславив нашу країну на європейському пісенному конкурсі, є випускниками Волинського фахового коледжу культури й мистецтв імені Ігоря Стравінського.

Тимофій Музичук, Ігор Діденчук, Віталій Дужик не лише отримали диплом цього мистецького закладу, але й навчалися в одного педагога – Юрія Фокшея. До слова, фольклорна основа пісні «Стефанія» з'явилися завдяки вокалісту-сопілкарю, уродженцю одного з сіл Ковельщини Тимофієві Музичуку. Його мама – викладачка музичної школи по класу бандури, а бабуся очолювала фольклорний ансамбль, – повідомили у Волинській обласній раді. 

«Вчора у нашому коледжі був неймовірно святковий день. Напевно, ми на Великдень так не раділи, як перемозі наших випускників на «Євробаченні». І вже точно, стільки уваги преси викладацький і студентський колективи ще не мали», – зазначив керівник обласної комунальної установи Тарас Войтович.

Він також зауважив, що випускники мистецького закладу і раніше у складі різних колективів були учасниками європейського пісенного конкурсу. І стверджує, що вже визначилися з кандидатурою студента, який, найпевніше, візьме участь у наступному «Євробаченні». Він теж вихованець Юрія Фокшея. Самого ж наставника керівник характеризує як талановитого музиканта і педагога та надзвичайно скромну і порядну особистість.

Юрій Євгенович розповів, що пильно стежив за перебігом конкурсу, вболівав за своїх вихованців і щасливий їхньою перемогою. Про хлопців відгукується якнайкраще, каже – усі вони володіють кількома інструментами, навчалися із захопленням. До прикладу, Віталій Дужик займався у нього ще з дитинства, а Тимофій Музичук майже рік щотижня долав сотню кілометрів, аби потрапити на заняття. Хлопці завжди прагнули бути найкращими, стверджує викладач, і таки досягли визнання.

До речі, понад рік у Міністерстві культури України розглядають документи на присвоєння Юрію Фокшею почесного звання «Заслужений діяч культури і мистецтв України», тож волиняни сподіваються, що педагог невдовзі таки заслужено його отримає.

Нагадаємо: у ніч на 15 травня гурт Kalush Orchestra, який представляв Україну на пісенному конкурсі Євробачення-2022 в італійському Турині, одразу після свого виступу у великому фіналі закликав врятувати захисників заводу «Азовсталь» та Маріуполя

Український гурт Kalush Orchestra з піснею «Stefania» виграв цей конкурс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів