Поділитись:

Важлива перемога: відомі лучани діляться враженнями про Євробачення

Неділя, 15 травня 2022, 12:10
Важлива перемога: відомі лучани діляться враженнями про Євробачення

Відомі лучани поділилися своїми емоціями від перемоги українського гурту Kalush Orchestra на пісенному конкурсі Євробачення 2022.

Сайт новин Луцька і Волині «Конкурент» зібрав реакції відомих лучан на важливу перемогу України на сцені пісенного конкурсу, за яким слідкує близько 200 мільйонів людей в усьому світі.

Лаконічно тріумф Kalush Orchestra прокоментував політолог Антон Бугайчук.

Антон БугайчукАнтон Бугайчук
 

«Дуже важлива перемога для нас», – написав Антон Бугайчук.

Засновниця «Фронтери» Елла Яцута та волонтерка луцького «Ангару» зустріла пісенну перемогу дещо емоційніше.

Елла ЯцутаЕлла Яцута
 

«І прийде час, коли один скаже «Слава Україні!», а мільйони відповідатимуть «Героям слава!» І зараз так має бути повсюди. Зараз і назавжди», – підписала відео виступу українського гурту вона.

Загалом волонтери «Ангару» креативно відреагували на результати конкурсу, навіть «перейменували» свій робочий чат.

"Калушева сім'я"
 

«Заставка нашого робочого чатика. З дитинства за Калуш», – йдеться у дописі волонтерів.

Очільниця управління туризму та промоції міста Катерина Теліпська ще до перемоги українців нагадала, що троє музикантів з Kalush Orchestra – лучани.

Катерина ТеліпськаКатерина Теліпська
 

«Лучани, а ви знаєте, що троє з шести хлопців Kalush Orkestra, наші? Ігор Діденчук, Віталій Дужик, Тимофій Музичук – мультиінструменталісти, усі навчались у Юрія Євгеновича Фокшея, крутого викладача Волинського коледжу культури і мистецтв ім. І.Ф. Стравінського. Волинський фаховий коледж культури і мистецтв імені І.Ф.Стравінського», – написала посадовиця та закликала вболівати за наших.

Депутат Луцької міської ради від фракції політичної партії «Громадянський рух «СВІДОМІ» Михайло Наход теж перейнявся важливістю вдалого виступу України ще до початку фіналу конкурсу.

Команда вболівальників Михайла НаходаКоманда вболівальників Михайла Находа
 

«Я не фанат Євробачення, але завжди вболіваю за Україну. Цього року особливо важливо, щоб наша перемога була по всіх фронтах. Всім відомо, що Євробачення дуже політизоване і цьому завжди є причини. Сьогодні підтримка України важлива, адже ми одна цивілізована світова спільнота, яка протистоїть злу в особі рашистів», – написав він перед фіналом.

Після перемоги політик відреагував емоційно та передбачив і наступні перемоги України на інших фронтах.

«Ми це зробили разом. Слава Україні! Це початок наших великих перемог», – додав Михайло Наход.

Депутат Волинської обласної ради Іван Мирка розповів, хто йому сподобався, окрім українців, та розкритикував українське жюрі, яке не підтримало балами найбільших друзів України у Європі.

Іван МиркаІван Мирка
 

«Якщо Євробачення було б чисто вокальним конкурсом, я б проголосував за британця. Так, я тут прям як українське жюрі, подумайте про це. Якби воно було б чисто артистичним, то за танець жовтих вовків, бо на конкурсі симпатій я в захваті від них. А ще мені зайшла французька тема. А Kalush всіх порвав, бо «офігенські» артистизм і вокал збалансував», – написав Іван Мирка.

Політик нагадав, що «Євробачення» – це не просто пісенний конкурс. Це «європейське бачення», тому, на його думку, жюрі мало б вчинити по-європейськи, так, як вчинили жюрі європейських країн.

Нагадаємо, що італійська поліція запобігла хакерським атакам проросійських груп під час півфіналу і суботнього фіналу конкурсу «Євробачення» в Турині, перемогу в якому здобула Україна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів