Поділитись:

В Україні частина АЗС саботує держрегулювання – продають пальне на третину дорожче, – Forbes

Субота, 07 травня 2022, 14:10

Попри держрегулювання цін на пальне, деякі АЗС продають на третину дорожче та придумують різні схеми оплати.

Про це пише «Економічна правда» з посиланням на Forbes.

За оцінкою аналітика Upeco Олександра Сіренка, майже 1000 заправок, або 25 % усього ринку, відмовились від правил держави. 

Так, наприклад в мережі АЗС NG у Вінниці бензин продають лише за талонами. Щоб придбати талон, треба оплатити рахунок мінімально на 200 літрів за ціною 55,5 грн за літр. На заправці АЗС Oil-x у Житомирі «заправляють тільки своїх». Щоб стати «своїм», треба приїхати на цю АЗС і домовитись. 

У Коломиї Івано-Франківської області бензин є на одній з двох АЗС мережі GOG. На цій заправці діють обмеження – 20 літрів на одну машину, ціна – 56,5 грн за літр. 

Ці ціни на третину вищі за встановлені урядом. 5 травня Мінекономіки оновило відпускні ціни для АЗС. З урахуванням граничних торгових націнок максимальна ціна на бензин не повинна перевищувати 37,69 грн/л, дизпаливо – не вище за 42,63 грн/л.

Нагадаємо: радник міністра енергетики, директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко заявив, що з відмовою від купівлі російських і білоруських нафтопродуктів, вартість пального в Україні зросте щонайменше на 20-30 %.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів