Поділитись:

Пальне в Україні здорожчає мінімум на 20-30%, – радник міністра енергетики (відео)

П'ятниця, 06 травня 2022, 12:15
Пальне в Україні здорожчає мінімум на 20-30%, – радник міністра енергетики (відео)

Із відмовою від купівлі російських і білоруських нафтопродуктів, вартість пального в Україні зросте щонайменше на 20 % – 30 %.

Про це в ефірі «Радіо НВ» розповів радник міністра енергетики, директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко.

Зі слів Олександра Харченка, головна проблема, яку ми зараз маємо, це логістика, а не сама купівля нафтопродуктів.

«Є певний дефіцит на європейському ринку, але завдяки поставкам зі США, з інших регіонів дефіцит достатньо умовний. Всі нафтопродукти на ринку дістати можна. Питання саме в тому, як завезти їх в Україну і доставити на заправки», – зазначив він.

Як відомо, за період війни багато нафтобаз в Україні були атаковані, вони не працюють. До того ж не вистачає вагонів, цистерн, бензовозів, щоб перевезти з Європи достатню кількість нафтопродуктів через кордон.

Проте, переконаний радник міністра енергетики, зараз над проблемою працюють фахівці і приватних, і державних компаній та установ. Тож упродовж 2-3 тижнів ці питання щонайменше значно пом'якшаться.

Але, додає Олександр Харченко, коли Україна почне купувати не російські і не білоруські нафтопродукти, то треба бути готовими, що ціна на пальне зросте на 20 % – 30 %.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів