Поділитись:

Більше тролейбусів у Луцьку – це вихід із паливної кризи, – депутат (відео)

Четвер, 05 травня 2022, 09:54
Більше тролейбусів у Луцьку – це вихід із паливної кризи, – депутат (відео)

фото ілюстративне

Аби запобігти виникненню дефіциту пального та стримати підвищення ціни на проїзд у Луцьку, варто знайти більше тролейбусів та електроавтобусів.

Про це сказав голова фракції «Громадянський Рух «СВІДОМІ» у Луцькій міській раді Тарас Шкітер.

Сьогодні ціни на бензин та дизель ростуть і стримувати їх надзвичайно важко навіть на державному рівні. Встановлені обмеження на придбання пального створюють катастрофічні черги біля кожної заправки.

Щоб позбутися цієї проблеми, на думку Тараса Шкітера, варто знайти для Луцька більше тролейбусів, які б змогли замінити автобуси на деяких міських та приміських маршрутах.

«Таким чином ми зможемо стримати ймовірне підвищення ціни на проїзд, а також знизити використання палива, щоб не створювати ще більшого дефіциту», – зазначив депутат.

Тарас ШкітерТарас Шкітер
 

З цією метою команда Громадянського Руху «СВІДОМІ» ініціює розробку звернення до європейських міст-партнерів Луцька з проханням надати нашому місту тролейбусів та електроавтобусів як гуманітарну допомогу для перевезення жителів громади.

«Лучани щодня користуються громадським транспортом для доїзду на роботу. З початком дефіциту на пальне все більше жителів громади стають пасажирами міських тролейбусів та маршруток. Важливо, щоб платники податків, які зараз підтримують економічний фронт в тилу, мали можливість комфортного доїзду за нормальною ціною», – зауважив обранець громади.

Тарас Шкітер додав: проблема, пов’язана з пальним в контексті громадського транспорту, стосується не тільки Луцька, а й усіх українських міст. На державному рівні в Україні повинні бути розроблені заходи, які стимулюватимуть владу на місцях переходити на громадський електротранспорт, зменшуючи кількість громадського транспорту з двигунами внутрішнього згорання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів