Поділитись:

Коли зникне дефіцит пального на Волині та чи зміниться ціна: ексклюзивний коментар експерта (відео)

Вівторок, 03 травня 2022, 20:30
Коли зникне дефіцит пального на Волині та чи зміниться ціна: ексклюзивний коментар експерта (відео)

Щоб розуміти складність ситуації, яка є зараз на ринку пального, потрібно зважати, що перед війною імпорт палива в Україну на 70% йшов із сусідньої білорусі, яка тепер стала агресором. Ще 10% надходило морськими шляхами.

Як пояснює експерт в ексклюзивному коментарі телеканалу Конкурент TV, директор консалтингової компанії А95 Сергій Куюн, через російське вторгнення схему імпорту пального в Україну довелось повністю перероблювати. Бо ж тепер пальне може надходити лише від країн Європи. Відтак, і почались нові проблеми. Все стало ще гірше – коли рашисти знищили у квітні ще й Кременчуцький нафтопереробний завод.

«Після цього пришвидшилось використання залишків без необхідного поповнення по імпорту і відповідно прийшли до того, що залишки знизились і це призвело до того обмеження реалізації в роздрібних мережах. Існує нестача залізничних вагонів, нестача локомотивів, відсутність координації між різними залізницями країн Європи. Там є свої особливості. І це призвело до того», – розповідає експерт.

Коли вдасться врегулювати ситуацію з пальним та які ціни будуть очікувати водіїв – у сюжеті телеканалу Конкурент TV.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів