Поділитись:

Як дефіцит пального впливає на громадські перевезення у Луцьку

П'ятниця, 06 травня 2022, 17:52
Як дефіцит пального впливає на громадські перевезення у Луцьку

Через дефіцит пального у жителів у Луцької громади можуть виникати незручності з доїздом на міських і приміських маршрутах у вечірні години через потребу водіїв заправити автобуси.

Про це в програмі «Тема дня» в ефірі «Українського радіо. Луцьк» розповів начальник відділу транспорту Луцькради Віктор Главічка, інформує «Суспільне».

За його словами, у п'ятницю, 6 травня, на маршрути у Луцькій громаді виїхали 90 автобусів. А у разі критичної ситуації розглядатимуть питання про збільшення кількості тролейбусів на маршрутах.

Автобуси на території громади зараз курсують в основному до 21:00.

«Це якраз пов'язано з тими проблемами, що стосуються заправки дизпаливом автобусів, що мусять водії з'їжджати десь і заправити ці автобуси. Але ситуація контрольована, немає таких зривів, щоб суто через дизпаливо», – запевнив посадовець.

Зі слів Віктора Главічки, проблеми із заправкою дизельним паливом автобусів є, однак перевізники мають домовленості з мережами АЗС.

«Є окремі обмеження, що стосуються кількості, але заправляють автобуси, а це на "Богдан" в середньому 40-50 літрів ДП, а на великі автобуси – в межах 80 літрів»", – розповів начальник відділу транспорту міської ради.

Посадовець додав: вартість пального серйозно змінилася в порівнянні з довоєнним часом, однак питання здорожчання вартості проїзду наразі не розглядається.

Нагадаємо: директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко заявив, що вартість пального в Україні зросте щонайменше на 20-30 %.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024