Поділитись:

Польща стурбована заявами Папи Римського про війну в Україні

Четвер, 05 травня 2022, 14:16
Польща стурбована заявами Папи Римського про війну в Україні

Міністерство закордонних справ Польщі стурбоване заявами Папи Римського щодо того, що НАТО спровокувало москву напасти на Україну.

Про це повідомило RMF24 у середу, 4 травня, інформує «Кореспондент».

Дипломати з подивом сприйняли останні слова Папи про війну. Поки що у Понтифіка були проблеми з прямою ідентифікацією агресора, але в недавньому інтерв'ю італійській пресі він прямо заявив, що «НАТО гавкає на росію», і що Альянс міг спровокувати москву на напад на Україну. Папа Франциск також виключив можливість візиту в Київ, але сказав, що був би радий поговорити з володимиром путіним у кремлі.

Подальших дій міністерство поки не планує, але посольство у Ватикані має ще більше включитися у виклад правди про російське вторгнення. МЗС Польщі неофіційно визнає, що позиція Святого Престолу суперечить баченню Польської держави.

У відповідь у Міністерстві закордонних справ України обережно нагадали Папі Римському, що єдиним винуватцем війни в Україні є росія, і повторили запрошення для понтифіка відвідати Київ.
 
Нагадаємо: Папа Римський Франциск тричі просив президента рф забезпечити гуманітарний коридор для евакуації цивільного населення з Маріуполя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів