Поділитись:

Папа Римський знову втрапив у скандал через війну в Україні

Неділя, 01 травня 2022, 15:48
Папа Римський знову втрапив у скандал через війну в Україні

Папа Римський Франциск у своїй недільній проповіді закликав молитися за мир в Україні й закликав негайно дозволити евакуацію цивільного населення з бункерів заводу «Азовсталі», але оминув увагою, через кого ведеться війна.

Про це пише Українська правда.

«Думка відразу лине до українського міста Маріуполя – Міста Марії, котре варварськи бомбардують та знищують. Також і тепер, звідсіля, повторюю заклик, аби були надані безпечні гуманітарні коридори для людей, що заблоковані в меткомбінаті цього міста. Страждаю і плачу, коли думаю про страждання населення України, особливо, найслабших, похилих віком, дітей. Навіть надходять жахливі повідомлення про вигнаних і депортованих дітей. І в той час, як ми є свідками моторошного занепаду людства, разом з багатьма стривоженими людьми запитую, чи дійсно відбуваються пошуки миру; чи дійсно існує воля запобігати безперервній військовій і вербальній ескалації, чи робиться все можливе для того, щоби замовкла зброя. Прошу вас, не піддаваймося логіці насильства, спотвореній спіралі озброєнь. Нехай буде обрана дорога діалогу та миру! Молімося», – зазначив він.

Понтифік закликав вірян молитися щодня впродовж травня щодо припинення війни в Україні.

Водночас у своїй проповіді Франциск оминув увагою, через кого розпочалася війна в Україні, та не звернувся прямо до росіян, російської влади чи католиків, що мешкають у рф.

Італійські журналісти напередодні, зі своїх джерел у Ватикані, повідомляли, що Папа Франциск тричі звертався з проханням до російської влади дозволити евакуацію цивільного населення, принаймні жінок і дітей, з Маріуполя на кораблях під прапором Святого Престолу. Але росіяни тричі відмовили Ватикану під різними приводами.

Нагадаємо, що Папа Римський Франциск з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну дипломатичними каналами тричі звертався до російської влади з проханням організувати гуманітарний коридор для виходу мирних жителів з Маріуполя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів