Поділитись:

Папа Римський молився за Україну, цілуючи прапор, привезений з Бучі

Середа, 06 квітня 2022, 14:40

Папа Римський Франциск на загальній аудієнції розгорнув український прапор, привезений з Бучі, та закликав молитися за невинно вбитих і за припинення війни в Україні.

Про це повідомляє Суспільне.

«Цей прапор прибув з війни, саме з цього багатостраждального міста Бучі. І тут є також кілька українських дітей, які тепер тут разом з нами. Привітаймо їх та молімося разом за них», – сказав Папа Римський.

Він також розгорнув український прапор, який йому привезли з Бучі, і попросив вшанувати загиблих хвилиною мовчання.

«Свіжі новини про війну в Україні, замість того, щоби приносити полегшення та надію, засвідчують натомість нові звірства, як от різанина в Бучі. Дедалі жахливіші жести жорстокості, скоєні також і проти цивільного населення, безборонних жінок і дітей. Це жертви, невинна кров яких взиває до неба та благає: «Нехай буде покладено край цій війні! Змусьте зброю замовкнути». Помолімося разом за це», – сказав Папа Франциск.

Під щирі оплески паломників на сцену вийшла група дітей з України, які стали поруч зі Святішим Отцем. Папа поцілував прапор.

«Ці діти мусили втікати і прибути до чужої землі: це один із плодів війни. Не забуваймо про них, не забуваймо про український народ», – сказав Папа і вручив дітям великодні солодощі, а від них отримав малюнки та подарунки.

Нагадаємо, що росія продовжує поширювати дезінформацію про війну в Україні, використовуючи завербованих американських політиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів