Поділитись:

Скандал: Папа Римський «помирив» росію з Україною (відео)

Субота, 16 квітня 2022, 09:14
Скандал: Папа Римський «помирив» росію з Україною (відео)

Попри протести з України, на одному з відрізків традиційної Хресної дороги в Римі у Страсну п’ятницю, 15 квітня, хрест тримали українка і росіянка, символізуючи «примирення» двох народів під час війни без каяття агресора.

Про це повідомляє Новинарня.

Папа Римський Франциск, який схвалив такий сценарій Via Crucis, цього ж дня в інтерв’ю заявив, що країни Заходу приймають біженців з України краще, ніж з інших частин світу, нібито через «расизм».

Українка Ірина й росіянка Альбіна тривалий час живуть в Італії і працюють у Римі в хоспісі. Саме їх обрав Ватикан для участі в «сценарії примирення», щоб дві медсестри під час інсценізації Хресної дороги несли разом хрест біля Колізею.

Такий анонс розлютив українців, які називали неприпустимою демонстрацію «примирення ґвалтівника й жертви» без каяття російської сторони. Планований перформенс викликав протести не лише пересічних людей в Україні, а й українського посла при Святому Престолі, київського архієпископа та інші. Провідні українські релігійні телеканали та інтернет-ЗМІ відмовилися від трансляції такої Хресної дороги з Рима.

Нагадаємо, що раніше Папа Римський Франциск на загальній аудієнції розгорнув український прапор, привезений з Бучі, та закликав молитися за невинно вбитих і за припинення війни в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів