Жадан у Луцьку розповів про екранізацію свого роману

Четвер, 24 листопада 2016, 10:59

Письменник Сергій Жадан зазначив, що екранізація його роману зараз перебуває на "найцікавішому етапі": пошуку фінансування.

Про це він повідомив на прес-конференції у "Книгарні "Є" 23 листопада.

"Ми отримали 50 % фінансування від держави і зараз активно шукаємо решту коштів. Я думаю, що все нормально буде з тим фільмом. На серпень наступного року планують почати зйомки. Ми з режисерами і операторами їздили у мій рідний Старобільськ, який "здалеку" фігурує у романі. І в нас ідея була знімати саме там, щоб не створювати якийсь віртуальний простір. Трохи назнімали. Є багато цікавих моментів. У романі "Ворошиловград" є епізод із залізницею. Тому ми почали шукати потяг, ми поїхали на вокзал у Старобільськ, запитали в директора, чи можна знімати. На що він сказав: "Знімайте, скільки хочете, тільки в нас вагонів немає". А вагони можуть бути або в росіян, або в сепаратистів", – розповів Жадан.

Як зазначив письменник, герої фільму повинні говорити українською.

"Наскільки я читав сценарій, який написала Наталя Ворожбит, то фільм повинен бути українською. Мені би дуже хотілося, щоб герої фільму говорили переконливо, в романі вони говорять українською", – сказав Жадан.