Поділитись:

40% українців досі залишаються безробітними, – опитування

Четвер, 28 квітня 2022, 13:15
40% українців досі залишаються безробітними, – опитування

В Україні люди поступово повертають до роботи після початку повномасштабної війни 24 лютого. Але 39 % з тих, хто мав зайнятість до війни, досі її не мають.

Про це свідчить соціологічне опитування групи «Рейтинг», яке провели 26 квітня.

Наразі серед тих, хто мав роботу до війни, продовжують працювати 59 % (у березні таких було 46 %). Зокрема, зросла кількість тих, хто працює у звичному режимі (з 23 до 32 %). 24 % працюють частково або віддалено, а 3 % – почали працювати на новій роботі.

Найбільше тих, хто зараз працює, серед мешканців західних та центральних областей (близько 60 %). Серед мешканців півдня працюють 52 %, сходу – близько 40 %.

Поступове відновлення зайнятості спостерігається у центрі, на півдні та сході. Натомість на заході з початку квітня ситуація стабілізувалася.

Серед тих, хто втратив роботу, 54 % вірять, що зможуть повернутися на попереднє місце праці. 40 % – не вірять.

Також дві третини респондентів, які стали безробітними через війну, готові змінити місце роботи. 58 % респондентів не проти перекваліфікуватися на іншу професію, а 49 % – готові працювати в іншому регіоні країни.

Довідково:

Аудиторія: населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність: 1000 респондентів. Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 3,1%. Терміни проведення: 26 квітня 2022 р.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів